KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

H.Düzenleme : 11 Aralık 2020 17:06
H.Ekleme 11 Aralık 2020 17:09

KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta kış tedbirleri toplantısı Kars Valisi / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün başkanlığında yapıldı.
Gazi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, yoğun geçmesi öngörülen kış şartlarında kurumlar arası koordinasyonun önemine değindi.
Olası afet ve ağır kış şartlarından kaynaklı olumsuzluklarda kurumlar arasında ki haberleşmenin de son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Öksüz, bu kış sezonunun kazasız ve belasız atlatılması için tüm kurumların üzerine düşen görevi yerine getireceğine inandığını söyledi.

Ülke genelinde doğal afetlerin sıkça yaşandığını da hatırlatan Vali Öksüz,  “İlimizde uygulanacak olan kış tedbirleri nedeniyle ilgili kurum ve kuruluşlar olarak bir aradayız. Hepimizin bildiği gibi ülkemiz doğa olayları, afetler ve insan kaynaklı müdahaleler yönünden ve coğrafya olarak riskli bir konumda yer alıyor. Dolayısıyla doğa olayları ve afetler zaman zaman yerel hayatı etkileyen, can ve mal kayıplarına yola açan bir noktaya gelebiliyor. Bu yıl özellikle hepimizin bildiği gibi ülke olarak maalesef bazı afetleri yaşadık. En son İzmir depremi olmak üzere Giresun’da sel bas baskınında can kayıplarımız oldu. Ekonomik yönden büyük kayıpları da ülkemiz yaşadı. Tabi bizim buradaki amacımız bu tür doğa olaylarına karşı tedbirleri en üst seviyede almaktır. Doğa olaylarını durdurmak, kar yağışını, depremleri, yoğun yağışları durdurabilmek mümkün değil ama tedbir alarak en az zararla atlamak ve genel hayata etkili olmadan daha az zararla telafi edebilmek mümkün. Onun içinde kurumlar arasında koordinasyon ihtiyacımız var. Bölgemizde yoğun kış şartları yaşanmaktadır. Özellikle kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Dolayısıyla doğa olayları yönünden tedbirlerimizi gözden geçirmeliyiz. Bu zararları azaltmak için zamanında her almak kurumlar arasında etkin bir eşgüdüm içerisinde paylaşılması önelidir. Ondan sonra da kurumların birbirlerine en kısa zamanda planlama yapması büyük önem arz ediyor. Bugün burada bulunan ilgili kuruluşlarımız bu noktada önemli görevler üstlenecekler. Her kurum bu konuda kendi üzerinde düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Bugün hep birlikte kış tedbirlerini görüşerek kararlar alacağız. Kış sezonunun olumsuzluklarının ilimizde herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadan geçmesini diliyorum. Her kurum ve çalışanlarına kazasız ve belasız bir sezon diliyorum. “dedi.

Kars Valisi / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından Karayolları 18.Bölge Müdürlüğü tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak istişarelerde bulunuldu.


 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.