KILIÇ KAVILCA PROJESİNE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADI

SUBUTAY KILIÇ KAVILCA PROJESİNE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADI

12 Şubat 2020 17:15

KILIÇ KAVILCA PROJESİNE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kavılca projesine Kars Fırıncılar ve Lokantacılar Odasından destek. Kavılca buğdayının tanıtımı ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında kavılca buğdayından yöresel ürünlerinde yapılması hedeflendiğini dile getiren Vali Öksüz, “DAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 34 bin 850 kilo tohumu Mart, Nisan ayı içerisinde çiftçimize dağıtacağız. Kars Valisi Türker Öksüz Kavılca hakkında yaptığı açıklamada, Öncelikle ekim alanını artıracağız, daha sonra yeni bir projemizle kavılca buğdayından un yapımı ve bundan faydalanarak ürün yelpazesini geliştirmek istiyoruz. Bir değirmen ve sonra kavılca buğdayının işlenmesini gündeme getirecek bir proje.” şeklinde konuştu.

Vali Öksüz, kavılca buğdayının buranın önemli bir değeri olduğunu ve mutlaka değerlendirmemiz gerektiğini vurgulayarak, kavılca unundan ekmek ve diğer ürünlerin yapımı ile bu ürünlerin paketlenerek hizmete sunulmasını gündeme getireceklerini sözlerine ekledi.

Kars Fırıncılar Lokantacılar Odası Başkanı Subutay Kılıç ise kavılca buğdayı ve unundan ekmek ile diğer ürünleri yapımı, pazarlanması ve kullanımı konusunda Kars valiliğimize destek olacağız, üretimin yapılmasını heyecanla kendilerinin de beklediklerini ifade etti.





Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.