• ötüken kars

Keleş'ten İBB'ye Tepki

H.Düzenleme : 24 Aralık 2020 17:56
H.Ekleme 24 Aralık 2020 17:57

Keleş'ten İBB'ye Tepki

KARS PUSULA / ADEM ALP

Diyanet-Sen Kars Şubesi’nden İBB’ ye tepki!

Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş, İBB’nin düzenlediği Şeb-i Arus törenlerinde ezanın ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin Türkçe okutulmasını ve semazenlerin kadın-erkek birlikte sahne almalarına tepki gösterdi. 
Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin (IBB) geçen hafta düzenlediği Şeb-i Arus törenlerinde ezanın ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin Türkçe okutulmasını ve semazenlerin kadın-erkek birlikte sahne almalarını sert bir dille eleştirerek “Sözde dini tören icra ettiriyorsun, ancak bunu yaparken inancın özüne, gereklerine uymuyorsun. Maksat Mevlana’yı anmak değil CHP’nin eski özlemlerine dönmek olunca ortaya böyle garabet görüntüler çıkıyor.” dedi. 
Keleş, “İBB’nin sözde Mevlana’yı anma etkinliğinde yaşanan skandal görüntüler gösteriyor ki maksat Şeb-i Arus töreni düzenlemek değil. Maksat uzun yıllar bu millete dayattıkları Türkçe ezan, Türkçe Kur’an uygulamasını tekrar uygulamak. Bu millet, inancını gereği gibi yasayabilmek için çok bedeller ödedi, çok badireler atlattı. CHP’nin köhnemiş zihniyetinin yeniden hortlamasına, o karanlık günlere dönülmesine bu millet müsaade etmeyecektir.” dedi. Mevlana’nın yalnızca bizim değil tüm dünyanın saygı duyduğu büyük bir âlim olduğuna vurgu yapan Keleş, “Mevlâna denilince akla ilk gelen hoşgörüdür. Ne yazık ki Mevlana’nın vuslat gecesinde sözde tören düzenleyenlerin yüce Kitabımızı nüzulüne aykırı bir şekilde özünden kopararak kadın erkek semazenlerin gösterisi eşliğinde Türkçe olarak okutması, ezanın Türkçe okutulması, Hz. Mevlana’ya Yüce Kitabımıza ve bu millete yapılan büyük bir saygısızlıktır, haddini bilmezliktir.” ifadelerine yer verdi. Programda Mevleviliğin 700 küsur senedir devam eden bütün kurallarının yerle bir edildiğine dikkati çeken Keleş, “Bu millet CHP’nin baskıcı despotik, inançları yaşanmaz hale getiren politikalarını çok iyi bilir. Kimse o günlere özenmesin. Özlemini çektiğiniz o günlere geri dönülmesine bu millet asla izin vermeyecektir” seklinde konuştu.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.