KEÇİÖREN'DE KAI RAMAZAN ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

10 Nisan 2022 21:19

KEÇİÖREN'DE KAI RAMAZAN ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

KARS PUSULA / ADEM ALP

Keçiören’de Aşıklar ve Kafkas gösterileri izleyenleri adeta büyüledi. Ankara Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Kalaba Kent Meydanı’nda düzenlenen geleneksel Ramazan şenliklerinde bu yılda Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu işbirliğinde aşıklar şöleni ve konser etkinliği düzenlendi. Programa 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
“Keçiören’de bir Anadolu ruhu vardır” Şenlikte bir konuşma yapan Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Bugün Anadolu’ya geldiğimiz kapılarımız Kars, Ardahan ve Iğdır’a açıldık. Buralar aynı zamanda tapularımız. Serhat illerimize selam olsun. Kafkas havasını, serhat havasını burada soluyoruz. Mübarek Ramazanınızı tebrik ediyor, hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayı korona virüsün bitmesine, savaşların bitmesine, birliğimize ve kardeşliğimize vesile olsun. Keçiören’de bir Anadolu ruhu vardır. Bu güzel Ramazan geleneklerimizi, göreneklerimizi, bizi biz yapan manevi kimliklerimizi yaşamanın hazzını ve huzurunu yaşıyoruz. Ramazan şenliklerinde bu manevi ayı aslına uygun bir şekilde iftardan sonra yaşamaya devam edeceğiz” dedi.
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım ise düzenlenen programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı. Yıldırım; Değerli misafirlerimiz sizleri KAI Federasyonu ve şahsım adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum hoş geldiniz. Çok kıymetli hemşehrilerimiz hakikaten Keçiören bizim yuvamız. Her zaman bizlere kucak açan sayın Belediye Başkanımız Turgut Altınok’a çok teşekkür ediyoruz. Her zamanki gibi Keçiören yine güzelliğini ve özelliğini bir kez daha göstermiş oldu ve bizleri sizlerle buluşturdu. Bölgemizin, özelliklerini ve güzelliklerini, geleneklerini ve göreneklerini ancak böyle platformlarda ve katılım günlerinde gösteriyoruz onun için çok kıymetli buluyoruz biz bu buluşmaları ifadelerini kullandı. Başkan Yıldırım, bu güzel organizasyonumuza katılan tüm hemşehrilerimize ve sayın protokol üyelerin canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Düzenlenen gecede konuşma yapan Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç,  Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a ev sahipliğinden, KAI Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım ve ekibinin organizasyonunda, Kars, Ardahan, Iğdır buluşması, güzel bir Ramazan akşamında gerçekleşti. Bizlerde bu akşam bu güzel gecede hemşehrilerimiz ile bir araya gelmenin mutluluğunu ve güzelliğini yaşadık ve hemşehrilerimizin huzuru ve neşesine ortak olduk dedi.
Programa 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise; Keçiören Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır gecesine katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu güzel geceye katılarak hemşerilerimizle hasret giderdik. Ev sahiplikleri için Belediye Başkanımız 
Sayın Turgut Altınok’a ve KAI Federasyonu Genel Başkanı Sayın Erdoğan Yıldırım’a teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, Türk Halk Müziği sanatçısı Selma Geçer’in sahne aldığı etkinlikte türkü şöleni yaşandı. Kafkas Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Davetliler çalan müzik eşliğinde halaylar çektiler.
Ahmet Arslan ve Nevzat Ceylan da Ramazan eğlencesinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler. 


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.