KAÜ kadın doğum servisi günden güne güçleniyor

07 Ağustos 2023 18:58

KAÜ kadın doğum servisi günden güne güçleniyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta kadın hastalar için alınan yeni cihazlarla hem teşhis hem de ameliyatlar artık daha kolay yapılabilecek. Kanser hastası kadınlar da farklı illere gitmeden Kars’ta tedavileri olabilecek.

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Polikliniğe alınan 4K laparoskopi cihazıyla kadın hastalar renkli ultrason çektirebilecekken geçtiğimiz ay açılan Onkoloji Bölümüyle de kanser tedavilerini farklı illere gitmeden burada yaptırabilecek.

Yeni alınan 4K laparoskopi cihazıyla ilgili açıklama yapan Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğinden Dr.Öğr.Üyesi Müjde Canday, “Kars halkına Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Bölümü olarak iki harika haberimiz var. Bunlardan bir tanesi en son teknolojiyle bezenmiş 4K bir laparoskopi kulemiz var artık. Bundan sonra hastalarımıza endoskopik girişim olarak laparoskpik cerrahiyi daha sıklıkla ve daha büyük bir teknolojiyle uygulayabilir olacağız.” dedi.

Kanser hastası kadınların artık farklı illere gitmeyeceğini duyuran yapan Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğinden Dr.Öğr.Üyesi Aslıhan Yurtkal ise, “Bunun yanında tabii ki bu bize bir avantaj daha sağlayacak onun müjdesini de vermek istiyorum; Üniversitemizin Onkoloji Bölümü artık aktif olarak açıldı. Büyük bir emekle uzun zamandır hazırlıklar yapılıyordu. Tabii ki kadın hastalıklarıyla ilgili de bizim onkoloji bölümünün içerisinde çok ciddi hastalıklarımız var. Rahim kanseri, rahim ağzı kanseri ve yumurtalık kanseri gibi kadınların yüz yüze, karşı karşıya olduğu ciddi hastalıklar var. Ne yazık ki daha önce bu hastalıklarla ilgili Kars’taki vatandaşlarımıza, hastalarımıza yeterince hizmet sunamıyorduk ve hastalarımızı sevk etmek zorunda kalıyorduk. Ama şu an artık bu hastalarımızı da kendi hastanemiz bünyesinde değerlendirebileceğimiz imkanlar oluşturuldu. Bu imkanlar aynı zamanda Müjde Hoca'nın da ikinci müjdesini de oluşturuyor, artık çok iyi bir ultrasonumuz var. Bu ultrason 4 boyutlu, vatandaşlarımız renkli ultrason olarak bildikleri bir ultrason ve tabii ki onkoloji hastaları için de daha detaylı, daha bilgi sahibi olabileceğimiz görüntülemeler sağlanacak bize ve böylece doğru tanı ve doğru tespite daha hızlı ulaşacağız. Doğru tanı ve doğru teşhis sonrasında da artık tedavilerini de burada olabilecekler. Müjde hocamızın bahsettiği 4 boyutlu ve son teknoloji olan kapalı sistemle bu hastalarımızı kanser tanı almalarına rağmen Kars’ta tedavi edip daha sonraki cerrahi tedavi sonrasındaki medikal onkoloji ve radyasyon onkolojisi gibi tedavileri kendilerine burada yardımcı olabileceğiz.” ifadesini kullandı.

Canday ve Yurtkal, Kars halkına sunulan hizmetlerin temini için başta Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Karabağ olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere de teşekkür etti.

dd015b98-4d2f-4077-9883-a8d744bf6995.jpg865e1498-1ec5-4826-8078-3ad5b150ad53.jpg

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.