KATSO DEPREMZEDELERE YARDIM GÖNDERDİ

KATSO DEPREMZEDELERE YARDIM GÖNDERDİ

31 Ocak 2020 09:34

KATSO DEPREMZEDELERE YARDIM GÖNDERDİ
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ticaret ve Sanayi Odası çağrısı ile toplanan yardımlar depremzedeler için yola çıktı.
Kars Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ve Kars Ticaret Borsası katkıları ile Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için toplanan yardımlar, depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yola çıktı. Toplanan yardımlar araçlara yüklenerek TOBB ve AFAD eşgüdümünde Elazığ ve Malatya'da depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırılacak.
Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen ve Malatya'da da şiddetli biçimde hissedilen depremin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Oda ve Borsa Camiası harekete geçti. Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) organizasyonu ve Kars Ticaret Borsası (KTB) destekleri ile 1 tır dolusu yardım malzemesi Elazığ ve Malatya'daki depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere gönderdi. Yardım araçlarında gıda, kullanılmamış giysi, çocuk bezi, ısıtıcı ve battaniye yer aldı.
Yardımların bulunduğu araçlar yola çıkmadan önce açıklama yapan KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, "Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun, Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Depremzede vatandaşlarımızın acılarını bir nebze de olsa azaltmak için bu yardım seferberliğinde yerimizi aldık. Yardım kampanyamıza destek olan hemşerilerimizi, kıymetli üyelerimizi, hayırsever iş insanlarımızı kutlamak istiyorum. İhtiyaç duyulması, talep edilmesi hâlinde yine yardım toplayıp göndereceğiz. Elazığ Kars’tır. Malatya Kars’tır. Biz birlikte Türkiye'yiz. Kardeşlerimizin yanındayız." dedi.
Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş’ta “Bir nebze olsun kardeşlerimizin yarasına merhem olabilirsek ne mutlu. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İnsanımız büyük bir kardeşlik ve dayanışma örneği sergiliyor. Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyor, göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı vatandaşlarımıza, borsamıza üyelerimize ve tüm iş dünyamıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Başkanların konuşmalarının ardından yola çıkan yardım malzemeleri AFAD koordinasyonu ile depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılacak.








Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.