Kars Ziraat Odası Başkanı Özcan Mücük Adaylık İçin İstifa Etti

01 Aralık 2023 16:39

Kars Ziraat Odası Başkanı Özcan Mücük Adaylık İçin İstifa Etti

KARS PUSULA / ADEM ALP

Mücük bugün düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkan Adaylığı için Kars Ziraat Odası Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.  Bağımsız aday olarak Kars Belediye Başkan Adayı Özcan Müçük, 31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde, belediye Başkanı seçilmesi durumunda hayata geçireceği bazı projelerini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Belediye Başkan Adayı olması nedeniyle Kars Ziraat Odası Başkanlığından istifa eden Müçük, gazetecilere açıklamada bulundu. Bağımsız Kars Belediye Başkan Adayı Özcan Müçük yaptığı açıklamada, yapacağı bazı projeleri şu şekilde sıraladı:
İçme ve Kullanma Suyu Projesi
Mevcut isale ve şebeke hatlarında iyileştirme, ilave kaynak ve tesisler ile birlikte kayıp kaçaklar da önlenerek 24 saat kesintisiz su verilecektir. Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) (Boru Kesiti, cinsi, geçtiği yer vb.), SCADA sistemi (hangi bölgeye ne kadar su verildiği, mevcut suyun yönetimi, arıza durumumda hızlı ve su sarfiyatı olmadan müdahale edilebilmesi ve en önemlisi arıza olmayan bölgelerin arızadan etkilenmemesi gibi çalışmalar ile 24 saat kesintisiz su verilmesi düşünülmektedir. Nasıl Yapılacak? (Kayıp kaçakların önüne geçilerek mevcut su gelirleri artırılabilir.)
Kanalizasyon Hattı Projesi
Mevcut hatlarda iyileştirme(hatların temizliği, bakım onarım, boru çaplarının değişimi gibi) çalışmaları ve imara yeni açılan bölgelerde kanalizasyon şebeke hatları yapılarak kanalizasyon sorunu (tek bir evde bile fosseptik kalmayacak) şekilde çözüme kavuşturulacaktır. Aydınlıkevler Mahallesi, Karadağ Mahallesinde halen daha fosseptik mevcuttur. Nasıl Yapılacak? (İller Bankası Kredisi olabilir, Öz kaynak, Hibe destekleri vs.)
Katı Atik Tesisi Projesi
Ülkemizde sanırım Katı Atik Tesisi olmayan il bulunmamaktadır. Karadağ Mahallesinde bulunan mevcut vahşi depolama alanındaki evsel atıklar çevre ve havayı kirletmekte birlikte sızan sızıntı suları (içerdiği ağır metaller, amonyak, karbon v.s) direkt yeraltı suyuna karışarak büyük tehlike oluşturmaktadır.
Yol ve Kaldırım Çalışmaları
Kent merkezinde belediye hizmet alanı içerisinde bulunan yol ve kaldırımlar bölge iklimine uygun olarak yapılacaktır. Yapılacak çalışmalar 23 mahallenin tamamına yayılarak Bitümlü Sıcak Karışım(Bsk), beton parke taş, bazalt kaplama vb gibi imalatlarla birlikte bakım onarım çalışmaları planlı ve düzenli bir şekilde ve eş zamanlı olarak yapılacaktır.
İmar Düzenlemesi
Mevcut durumda 23 mahallenin tamamı imara açık olduğunu biliyorum. Ancak bazı mahallerde yığılmalar olup yoğunluk üst seviyelere çıkmıştır. Hal böyle olunca şehir güney tarafa doğru büyüme gösteriyor ancak birçok mahalle de boş kalıyor. Onun için imar düzenlemesi yapılarak adeta içi boşalmış mahalleler öz kimliğine kavuşturularak yapılaşma sağlanarak söz konusu mahallelerinde gelişmesinin önü açılacaktır.
Ulaşım Projesi
Kent genelinde trafik düzenlemesi ile birlikte alternatif yollar planlanarak trafiğin rahatlatılması (sabah-akşam saatlerinde Cumhuriyet Caddesi İnönü Caddesinde aşırı derecede yoğun trafik oluşmaktadır.) ile birlikte özellikle belirli mahallelerin birbirlerine kısa yoldan ulaşabilmesi için kavşak köprü vb. gibi mühendislik çalışmaları yapılacaktır. (Örnek olarak Yenişehir Mahallesi ile Şehitler Mahallesi Üniversite bölgesi)
Rekreasyon Alanı Düzenlemesi
Kent yaşamının insanlarda oluşturduğu stres, yorgunlukların atılması için toplumun tamamına hitap edebilecek piknik ve eğlence alanları, gezinti yerleri, çocuk bahçeleri, dinlenme alanlarını yapacağız. Basit bir örnek verecek olursak dereiçi bölgesindeki Kent Ormanını yeniden inşa ederek bisiklet ve yürüyüş yolu ile halkımızı doğa ile buluşturacağız.
Sosyal ve Kültürel çalışmalar
Marka kent olan ilimizin tarihi mimarisi, inanç ve kış turizmine yönelik çalışmalar yaparak aynı zamanda gastronomi kenti de olması noktasında mevcut ürünlerimizi dünya da ve ülkemizde çok daha etkin bir şekilde tanıtacağız.
Cenaze Hizmetleri
Cenaze yıkama ve kefenlenme işlemleri için uygun alana gasilhane yapılarak nakil ve defin işlemleri yönetmeliğe uygun olarak gerçekleştirilecektir. Halkımızın en zor anında da yanında olacağız.
Son olarak sözlerimi Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin sözü ile kapatmak istiyorum. "Her kim bu dergaha gelirse ekmeğini veriniz, inancını sormayınız" şiarıyla bizlerde inşallah kazanacağız, kazandığımız takdirde bize gelen her bir vatandaşımıza ayrım göstermeden hizmet edeceğiz.”

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.