• ötüken kars

Kars Yemekleri Sergisi Düzenlendi

25 Mayıs 2023 20:38

Kars Yemekleri Sergisi Düzenlendi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Medeniyetler Beşiği Kars’ta “Kars Yemekleri Sergisi” Düzenlendi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Kars Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda “Kars Yemekleri Sergisi” tanıtım programı düzenlendi.
Kurdele kesimiyle açılışı yapılan sergi öncesi değerlendirmelerde bulunan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Bugün Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz Kars Yemekleri Sergisi’nde birlikteyiz. Şehrimiz, Anadolu'nun Kafkaslara açılan kapısı, birçok medeniyetin kültürün, başkenti, kavşak noktasıdır. Dolayısıyla bu kültürel zenginlik, bu medeniyet elbette yemeklere de yansımış durumdadır. Biz çok zengin bir mutfağa sahibiz. Evet, bizim çok sayıda kültürel varlıklarımız var, bir açık hava müzesiyiz. Aynı zamanda yöresel yemekler açısından da zengin bir kültürü içimizde barındırıyoruz. Bu açıdan çok mutluyuz. Bugün burada Kars mutfağına ait bazı yemekleri hem kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz hem de tanıtmak istiyoruz. Hayırlı olmasını, bölgemizin mutfağına, yöresel mutfağına, kültürüne katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ile protokol üyeleri sergiyi gezerek Kars’ın yemekleri hakkında bilgi aldı. Vali Öksüz, Kars’a özgü birçok yemeği bildiğini ve tüm yemeklerin tanıtımını yapmak adına bir kitabın da hazırlandığını söyledi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.