Kars Valisi Ziya Polat'tan Tam Mesai

10 Nisan 2024 20:56

Kars Valisi Ziya Polat'tan Tam Mesai

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ramazan Bayramı ve Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 179. Yıl dönümünün 10 Nisan gününe denk gelmesi ile birlikte Türkiye iki Bayram bir arada kutlanmış oldu. Kars’ta da Ramazan Bayramı nedeniyle sabah saatlerinde vatandaşlar camileri doldurdu, Bayram namazını kıldı. Ardından 10 Nisan Poliis haftası ve Ramazan Bayramı nedeniyle Kars Garnizon Şehitliği ve mezarlıklar ziyaret edildi. 
Kars Valisi Ziya Polat’ta iki bayramın törenlerine katıldı, ardından il genelinde; Kars Engellilere rehabilitasyon merkezi, Kars huzur evi, Halk bayramlaşma töreni, Kars Harakani ve Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama hastanelerinde yatan hastalar ile hastane çalışanlarını ziyaret, Kars 112 Komuta merkezi, Kars Jandarma karakolu Mehmetçiklerini ziyaret, Kars il emniyet müdürlüğü asayiş ve trafik uygulama noktaların da görevli personelleri ziyaret, jandarma birimleri asayiş ve trafik uygulama noktalarına ziyaret, Şehit ailelerine ziyaret, Kars Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek bayram mesaisini yoğun bir şekilde sürdürdü. Ziyaret esnasında yol kontrol denetimlerine de katılan Vali Polat, sürücü ve yolcuların bayramını tebrik ederek, sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda hatırlatmalarda bulundu. Araçlarda bulunan çocuklara çeşitli hediyeler vererek çikolata ikram etti.
Bayram nedeniyle bir mesaj paylaşan Vali Polat mesajında; Yardımlaşma, dayanışma, paylaşma duygularımızı zirveye ulaştıran, kardeşlik, dostluk ve sevgi bağlarımızı güçlendiren, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayını idrak etmiş olarak Ramazan Bayramı’na erişmiş olmanın sevincini yaşamaktayız.
Bayramlar; milli ve dini inançlarımızı, örf ve âdetlerimizle süsleyip yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, kuvvetlendiği, insanları manevi bakımdan en üst seviyelere çıkaran, yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren müstesna günlerdir. Bizler de bu bilinç içerisinde bu özel günleri, anlamına uygun olarak kutlamanın yanı sıra, bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olabilmeliyiz. Valilik ve Belediye olarak örf ve adetlerimizi yaşatmak, birlik-beraberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu pekiştirmek amacıyla Ramazan ayında hayata geçirdiğimiz kadim bir geçmişe sahip olan Zimem Defteri uygulaması ve kurduğumuz gönül sofralarıyla Ramazanın bereketini ve manevi iklimini ilimizde yaşatmaya çalıştık.  Ramazan ayının taçlandırıldığı gün olan Ramazan Bayramının, bütün vatandaşlarımızın, yoksullarla, mağdurlarla, ihtiyaç sahibi insanlarla dayanışma ve yardımlaşmasına vesile olması, bu mübarek günün anlamına anlam katacaktır. Bayramın önemini hatırlattığı güzel değerlerin, bir arada yaşama şuurumuzu güçlendiren hasletlerin, sadece bayram günleri ile sınırlı kalmamasını ve yılın tüm günlerinde toplumumuzu kuşatmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara ulaşmak ümidiyle başta Karslı Hemşehrilerim olmak üzere Aziz Milletimizin ve İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu kutlu bayramın Aziz Milletimize, tüm insanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.