Kars Valisi Belediye Başkanı Ziya Polat, “Sevdamız Eğitim” dedi.

10 Eylül 2023 20:17

Kars Valisi Belediye Başkanı Ziya Polat, “Sevdamız Eğitim” dedi.

KARS PUSULA / ADEM ALP

Vali Belediye Başkanı Polat, eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir açıklama yaparak Öğretmen, Öğrenci Ailelerine ve Öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.
Vali Başkan Polat açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2023-2024 Eğitim-Öğretim yılına, ilimiz genelindeki 614 okulumuzda, 3 bin 605 derslikte, görev yapacak 4 bin 699 öğretmenimiz ve öğrenim görecek 59 bin 750 öğrencimizle birlikte büyük bir heyecan ve coşkuyla başlıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın, eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli, huzurlu ve çağın gereklerine uygun bir ortamda, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesi en önemli amacımızdır.” Dedi.
Vali Polat, Değerli Öğretmenlerimiz,
Öğretmenlik; bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar onurlu, emek, özveri ve sabır üzerine kurulu, bilgi ve tecrübeyle çocuklarımızı hayata hazırlama mesleğidir, bir gönül işidir. Sevgili öğretmenlerimizden beklentimiz; öğrencilerimize, çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp sadece sınav odaklı değil, içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak, evrensel değerleri gözetip, milli ve manevi kültürümüzü özümseyen, çok okuyan ve sorgulayan nesiller yetiştirmenizdir.
Polat, Kıymetli Veliler,
En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın, öncelikle iyi insan olarak yetişmeleri, kendilerine, ailelerine, vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı insanlar olmaları için gerektiğinde kendi özel hayatınızdan fedakârlık ederek her türlü çabayı göstereceğinize ve onları yarınlara en iyi şekilde hazırlayacağınıza inanıyoruz.Bu bağlamda; çocuklarımızın aydınlık yarınları için çok önemli olan okul-aile işbirliğine de gereken önemi vermenizi rica ediyoruz.
2023-2024 eğitim öğretim yılına başlayan öğrencilere de seslenen Vali Belediye Başkanı Polat, Geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler,
Yaşadığınız heyecan ve coşkuyu tüm kalbimle yaşıyor ve paylaşıyorum. Bu heyecan ve coşkunuzu hayat boyu devam ettirmenizi diliyorum. Unutmayınız ki sizler ilimizinve ülkemizin umut kaynağısınız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak, aydınlık yarınlara taşıyacak olan sizlerin göstereceği azim ve gayrete olan inancımız tamdır. 
“SevdamızEğitim” diyerek bu yolda hep birlikte yol alacağız.
Tüm çocuklarımızla,
Tüm eğitim camiamızla,
Tüm velilerimizle,
Tüm kurum ve kuruluşlarımızla,
Tüm belediyelerimizle,
Tüm STK’larımızla,
Tüm muhtarlarımızla,
Kars halkına da seslenen Vali Polat, “Ve tüm Karslı Hemşehrilerimizle “Sevdamız Eğitim” diyerek hep birlikte yol alacağız. Akademik başarının yanında sosyal kültürel sportif çalışmalar yapmak için çalışacağız, Her çocuğumuzun en az bir müzik aleti çalması, en az bir spor dalını lisanslı yapması, en az bir yabancı dili konuşması için adanmış öğretmenlerimizin liderliğinde çalışacağız. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize velilerimize, Milli Eğitim camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Üzerimizde büyük emeği olan öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının sıhhat ve esenlik içerisinde başarılı ve verimli bir şekilde geçmesini diliyorum.” Açıklamalarında bulundu. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.