Kars Valisi Belediye Başkanı Polat, Kars Kavurması, Kars Sucuğu Üretelim

10 Ekim 2023 21:27

Kars Valisi Belediye Başkanı Polat, Kars Kavurması, Kars Sucuğu Üretelim

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valisi Belediye Başkanı Polat; Kars’ta et’i, Karkas et değil, marka değeri olan et’e çevirmemiz lazım, Kars Kavurması, Kars Sucuğu üretelim dedi.
Kars Valisi Belediye Başkanı Ziya Polat Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp’i ziyaretinde kendisini karşılayan yetiştiricilerle bir araya gelerek Kars Tarım ve Hayvancılığını masaya yatırdı.  
Vali Polat’a birlik ve hayvancılık hakkında bilgi veren Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp şu bilgileri sundu. Başkan Alp, “Sayın Valim bugün Kars Damızlık Birliğine ziyaretiniz bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Birliğimiz, yönetim kurulumuz ve yetiştiricilerimiz adına şükranlarımızı sunarız. Sayın Valim, Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin yaklaşık 10 bin üyesi bulunmaktadır. Taktir edersiniz Kars ili tarım ve hayvancılığın şehri, bizler 16 aydır bu görevi yürütmekteyiz, bizler arkadaşlarımızla göreve geldikten sonra 1800 yeni üyemiz kayıt yaptırdı ve bu üye katılımımız her geçen gün devam etmekte. Kars Damızlık Birliğine iyi bir ivme kazandırmak istiyoruz. Sayın Valim Damızlık birliğini diğer kurum ve STK’larımızdan ayıran özelliği 382 köyümüzden üyemiz var. 7 İlçe, 1 belde ve merkezden de üyelerimiz aynı gün içerisinde birliğimize gelerek iş ve işlemlerini anında tamamlıyor. Sayın Valim; üreticimizin, yetiştiricimizin sorunlarını yakinen takip ediyor ve biliyoruz bu noktada sizleri bizler bir şansa olarak görmekteyiz. Bu bağlamda bazı projelerimiz var, bu projelerimizi önümüzdeki süreçte sizlere arz edeceğiz. Bugün burada bizleri ziyaret etmenizden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum dedi.”

Vali Ziya Polat ise yaptığı konuşmada; “Öncelikle böyle bir kalabalık tarafından karşılanmaktan memnuniyet duyduğumu ifade edeyim teşekkür ederim. Kars tarım ve hayvancılığın önemli kentlerinden birisi, en önemli icraatlarımızı tarım ve hayvancılık üzerine yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Başkan projelerimiz var diyor; Kars’a değer katacak her projenin en önündeyiz. Birisi yeter ki bu şehre, bu şehrin insanının yaşam kalitesini arttıracak proje üretilsin Kars Valiliği olarakta, şuanda Belediye olarakta her türlü desteği vermeye hazırız. Tarım ve Hayvancılık yapan kardeşimizin hemşehrimizin önünü açmak bizim birinci vazifemiz dedi.”
 Vali Belediye Başkanı Polat; “Geldiğim günden beri hep söylüyorum hep sahada olacağız ve olmaya da devam edeceğiz. Sadece biz değil ekibimizde sahada olmaya devam edecek. Tarım il müdürlüğümüzün tüm personeli sahada veteriner hekimlerimiz, ziraat mühendislerimiz tarlada ve ahırda olacaklar. Yetiştiricimizin ve üreticimizin isteklerini ihtiyaçlarını yerinde görüp yerinde karşılamaya çaba göstereceğiz ve Devletimizin tüm imkanlarıyla makamın asıl sahibine hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu şehir için proje üretmek lazım, bu şehrin; Turizmi, Hayvancılığı, Tarımı için en önemli sevdamız tüm ekipler için eğitim. Eğitim ile ilgili desteğiniz sadece Valilik ve Belediye olarak değil tüm kurum ve kuruluşlarımız sivil toplum kuruluşlarımız ve her bir birey bu işten sorumludur, hep beraber Kars eğitimini nasıl daha iyi seviyeye getiririz çabası içerisinde olacağız birinci önceliğimiz. Şuanda eğitimle ilgili altyapı ve ne yapabiliriz çalışmaları içerisindeyiz ileriki günlerde paylaşacağız. Eğitim ile ilgili eğitimcilerimiz çalışırken hayvancılıkla ilgili de STK’mız öne çıkacaklar biz bunu yapmak istiyoruz diyecek bizlerde imkanlar ölçüsünde destek vermeye devam edeceğiz ve vermekte zorundayız. Serhat Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi aracılığıyla bu destekleri sunacağız. İnşallah bu yıl il özel idaresi aracılığıyla yetiştiricilerimize bizde bütçe ayıracağız artık tarım ve hayvancılığa il özel idaresi bütçe ayıracak. Tarıma ve Hayvancılık bütçesi il özel idaresi de destek sunacak. Ayrıca yakın zaman içerisinde yem dağıtımı da yapacağız 5 Milyon TL Tarım Bakanlığımızdan gelecek 2 Milyon TL de Kars Valiliği İl Özel İdaresi destek verecek. Sahada bunun yansımasını görmemiz lazım, hayvancılık yapıyoruz yemi de kendimiz üretmemiz lazım. Geçtiğimiz gün soya fasulyesi üreten bir köyümüze gittim çok verimli olduğu söyleniyor bundan görmeliyiz bildiğiniz gibi vatandaşlarımız görmeden inanmazlar. Silajlık mısıra karıştığı zaman müthiş bir enerji verimlilik verdiği söyleniyor. Biz hayvanımızın yiyeceği yem bitkilerini kendimiz üretmek zorundayız ve diyorum samandan vazgeçin. Maalesef bazı bölgelerimizde gördüm otu biçiyoruz biçerdöverciye veriyoruz samanı geri alıyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz bitkileri hayvanlarımıza verdiğimizde hem etine hem de sütüne iyi geleceğine inanıyorum. İkincisi; Ürettiğimiz sütü, eti sütü değerlendirmemiz gerekiyor. Karkas et olarak değil de, bir marka değeri olan et’e çevirmemiz lazım. Kars Kavurması, Kars Sucuğu, üretelim. Damızlık birliğimiz bir proje yapar kendisi üretir, kendisi Kars markası adı altında satışa sunar. Kars eti çok güzel ama getirin bir kavurma ama yok, getirin bir sucuk o da yok, raflarda yer alacak bir “Kars Markası’nı” Birliğimizin öncülüğünde Valiliğimizin de destekleri ile hayata geçirelim. Vali Polat Başkan Alp’e hadi bismillah diyin bizde destekleyelim artık Kars kendi ürünlerini üretsin ve yetiştirsin.” Açıklamasında bulundu. 


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.