• ötüken kars

Kars Valiliğinden Turizm Otobüsü

12 Eylül 2021 16:02

Kars Valiliğinden Turizm Otobüsü

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valisi Belediye Başkanı Türker Öksüz'ün talimatları doğrultusunda, Kars Ani Ören Yerini gezmek ve görmek isteyen herkese ulaşım kolaylılığı sağlanılıyor. 
Vali Belediye Başkanı Öksüz'ün talimatlarıyla, Kars Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Ani Ören Yeri’ne başlatılan otobüs servisi yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. Kars’a kadar gelip de dünya mirası Ani'ye gitmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ulaşımı servislerle karşılanıyor.
Geçmiş yıllarda başlatılan ancak pandemi sürecinde geçici olarak seferlerine ara verilen Kars - Ani otobüs seferleri, yoğun talep üzerine Vali Türker Öksüz’ün talimatlarıyla geçtiğimiz ay yeniden başlamıştı.
Aracı bulunmayan veya taksi ile gidemeyen yerli ve yabancı turistler için başlatılan servisler il merkezinden Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünden her gün saat 10.00 kalkıyor, Ani’den ise saat 13.30’da geri dönüyor. Servislere yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.
Kars ve Ani Ören Yerini gezmek isteyen Halil Vatansever, ilk kez Ani’yi göreceği için çok mutlu olduğunu, Kars Valiliği İl Özel İdaresi tarafından vatandaşların kolay ulaşımını sağlamak için başlatılan otobüs seferlerinin yerinde bir davranış olduğunu ifade etti.
Kars’a ikinci gelişi olduğunu ve ilk gelişinde Ani’yi gezdiğini ancak yeniden görmek için tekrar kente geldiğini ifade eden Mucezzem Alkış ise, “Kars çok güzel bir yer, bu benim ikinci gelişim. Kuşadası’ndan geldim, ilk gelişimde Ani’yi, Çıldır’ı, Sarıkamış’ı gezmiştim. Şimdi ailemle birlikte geldim ve onlara da bu güzellikleri göstermek istiyorum.” dedi.
Kars - Ani ören Yeri seferini yapan servis şoförü Bilal Şeker ise, Valimiz Belediye Başkanı Sayın Türker Öksüz'ün talimatları doğrultusunda, Kars Ani Ören Yeri ulaşım hizmetleri servisimiz her gün sabah saat 10:00 - 13:30 saatleri arasında Ani Ören Yerine gitmek isteyen yerli ve yabancı turistleri taşıdıklarını kaydetti. 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.