Kars’tan 28 Berber Deprem Bölgesine Gitti

26 Şubat 2023 08:51

Kars’tan 28 Berber Deprem Bölgesine Gitti

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’tan deprem bölgesindeki afetzede vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere Kars Terziler ve Kuaförler Odası'na kayıtlı 28 berber, Oda başkanı İsmail Mamik ile birlikte Malatya’ya gönderildi. Vali yardımcısı Muhammet Furkan Tuna ile Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Bakırhan ve AFAD İl Müdür Vekili Recep Serkan Akçay tarafından AFAD Koordinasyon Merkezi’nden uğurlanan berberler depremzedelere ücretsiz hizmet verecek. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü saat 04.17’de 7.7, Elbistan ilçesinde ise saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 10 ili etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve yaralandığı deprem büyük yıkıma neden oldu. Depremin ardından başlatılan yurt çapındaki yardım kampanyasına Karslılar büyük ilgi gösterdi. Nakdi ve ayni yardımların yanında Valiliğin personel hizmeti ve STK’ların eleman desteği de yapılıyor. Bu kapsamda Vali Türker Öksüz öncülüğünde Kars Terziler ve Kuaförler Odası harekete geçti. Oda Başkanı İsmail Mamik ve beraberindeki 28 berber AFAD Koordinasyon Merkezi’ne gelerek hazırlıklarını yaptılar.
Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Bakırhan ve Vali yardımcısı Muhammet Furkan Tuna da ekibi uğurlamak için AFAD’a geldi. Burada bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Bakırhan, “Valimizin koordinasyonunda AFAD aracılığıyla esnaf odası olarak etkin bir çalışma yaptık yapmaya da devan ediyoruz. Bugün Terziler ve Kuaförler Odası'nın öncülüğünde kuaförlerimizi Malatya’ya uğurlayacağız. Depremzede kardeşlerimize ücretsiz hizmet verecekler. Kars olarak ayni ve nakdi yardımın yanında morel ve motivasyona da ihtiyacın olan depremzede kardeşlerimizin yanında olduk oymaya da devam edeceğiz. Terziler ve Kuaförler Odası Başkanı İsmail Mamik kardeşimize ve gönüllü kuaförlerimize çok teşekkür ediyoruz. Kars olarak her zaman depremzedelerimizin yanında olacağımızı onlarla birlikte yatıp onlarla birlikte kalkacağımızı bilsinler. Onlar orada ne acılar çekiyorsa bizlerde burada aynı acıyı çekmekteyiz. Depremde hayıtını kaybeden vatandaşlarımıza ALLAH’tan rahmet ailelerine, yakınlarına ve Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Gönlümüz tüm depremzedelerle oldu olmaya da devam edecek.” dedi. Başkan Bakırhan ayrıca, “Kars şehitler diyarı gazi Kars’tır. Tüm Karslı hemşehrilerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz. Hemşehrilerimiz bugüne kadar yatmadılar elinde bir ekmek varsa yarısını gönderdi. İnsanlarımız cefakar, fedakardır. Allah kötü gün vermesin kötü gün verdikten sonra alinde ne varsa yardım etmeye her zaman hazırdır. Biz burada valimizin öncülüğünde bunları yaptık yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah gönül ister ki yardımlarda birinci il olalım. Bu organizasyonu da İsmail Mamik başkanımız düzenledi kendisine esnaflarımız adına çok teşekkür ediyoruz. Kars adına teşekkür ediyoruz. İnşallah buradan Malatya’ya sevgilerimizi iletecekler. Yolları açık olsun” şeklinde konuştu.
Kars Terziler ve Kuaförler Odası Başkanı İsmail Mamik ise, “ALLAH razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle Kars valimiz ve vali yardımcımıza teşekkür ediyoruz. Buraya gelen bütün berber kardeşlerimizden ALLAH razı olsun. Herkesin ellerine ayaklarına emeklerine sağlık. Üzerimize düyen görev neyse orada yapacağız. Bizlerde onlar için gidiyoruz. ALLAH onların da yar ve yardımcısı olsun. ALLAH bir daha ülkemize böyle afetler göstermesin herkesin yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi.
Berberleri Malatya’ya uğurlamak için AFAD’a gelen Vali yardımcısı Muhammet Furkan Tuna, “Gerçekten de çok güzel bir hizmet yapıyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizin yapacağınız hizmet de çok önemli bir hizmettir. ALLAH yolunuzu açık etsin” dedi.
Vali yardımcısı Muhammet Furkan Tuna, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Bakırhan ve AFAD görevlileri tarafından Kafkas Üniversitesi otobüsüyle uğurlanan kuaförler deprem bölgesine hareket ettiler.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.