Kars’ta yerel seçim hazırlıkları başladı; Karslılar nasıl bir aday istiyor?

03 Ağustos 2023 14:39

Kars’ta yerel seçim hazırlıkları başladı; Karslılar nasıl bir aday istiyor?

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta siyasi partiler yerel seçimler için hazırlıklarına başladı. Aday adayları bir bir kendini gösterirken vatandaşlar da görüşlerini dile getirerek aday belirleme süreçlerinde dikkat edilmesini istediler.

Türkiye, yerel seçimler için 31 Mart 2024 tarihinde sandığa gidecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim startını 28 Mayıs tarihinde zafer konuşmasında vermişti. Edinilen kulis bilgilerine göre; CHP’de bazı görüş ayrılıkları halen sürerken diğer partiler ise çalışmalarına başladı.

Kars’ta önceki dönemlerde sırayla Anavatan, AK Parti, CHP, MHP, HDP ve kayyum ile devam eden belediye yönetiminin 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimde hangi partinin kazanacağı gündeme geldi. Çok sayıda etnik kökeni bağrında barındıran Serhat şehir Kars sokaklarında belediye başkan adaylarının isimleri konuşulmaya başlandı.

Şahsın mı yoksa partinin mi, daha etkin olacağı merak konusu olurken vatandaşlar il başkanlarına, milletvekillerine ve parti yönetimlerine çağrıda bulundu.

Karslılar kendilerine hizmet edecek olan Belediye Başkanının ‘ithal’ olmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu şehirde bize hizmet eden kişinin bizim sorunlarımıza vakıf bir Belediye Başkanının olmasını istiyoruz. Kars’ın soğuğunu, sıcağını, yağmurunu, çamuru ve karını yaşayan birinin Belediye Başkan adayı olmasını bekliyor, ‘ithal’ aday istemiyoruz. Hiçbir yatırımı veya evi olmayan, buraya gelince otelde, misafirhanede turist gibi oda kiralayan ama kimliğinde Kars yazıyor diye yıllar öncesinden gittiği şehrin cadde ve sokaklarını tanıması, sorunları tespit etmesi yıllarını alacak ve Kars 5 yıl daha kaybedecek. Birilerine makam verilecek diye şehrin kaybetmesini kimse beklemesin, kimse de ümitlenmesin.” dediler.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.