Kars'ta Vatandaşlar ve Sürücüler Acilen Üst Geçit İstiyorlar

07 Ekim 2023 12:05

Kars'ta Vatandaşlar ve Sürücüler Acilen Üst Geçit İstiyorlar

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta, vatandaşlar üst geçidin yapılması ölümlü ve yaralamalı kazaların da önüne geçeceği ifade ettiler. Kars’ta İnönü Caddesinde artan trafik ve yaya yoğunluğu çözüm bekliyor. İnönü caddesinde bir birine yakın kavşakların bulunması, yaya ve araç trafiğinin yoğun olması ile birlikte Mihralibey köprüsünde üst geçidin bulunmaması nedeniyle sürücülerden ve vatandaşlardan çözüm çağrısı yapıldı. 
Vatandaşlar Mihralibey köprüsüne acilen üst geçit yapılmasını istediler. Çocuklarının karşıdan karşıya geçerken sıkıntı çektiklerini dile getiren mahalle sakinleri, yaya yolunda araçların duramadığını, kış mevsiminde bu sıkıntının daha da artacağını, yaralamalı ve ölümlü kazaların kaçınılmaz olacağını dile getirerek yetkililerin biran evvel yayalar için üst geçit yapmalarını istediler. 
Özellikle kış aylarında sorunları da beraberinde getiren Mihralibey Köprüsü’nün önüne yapılması istenilen üst geçidin kazaları da engelleyeceği kaydeden vatandaşlar, bu bölgede araçlar hızlı seyretmekte, yaya yolu dolmuş durağına çıkmakta dolmuşlar durunca hızlı gelen araçların arasından karşıya geçmekte zorlanıyoruz. Yetkililer bu bölgede hem üniversite hem de ilköğretim okullarına giden öğrencilerin olduğunu göz önünde bulundurarak biran evvel buraya üst geçit yapmalılar açıklamasında bulundular.
Mihralibey köprüsünde yayalara yol vermenin olası kaz riskini arttırdığını ifade eden sürücüler ise, Köprüden iniş ve çıkışlarda yayaların aniden yola çıkmaları karşısında durmak zorunda kalıyoruz. Arkadan gelen araçların çarpma riski artıyor, bazen daha büyük kazalara da sebebiyet verilmekte. Hem can güvenliğimiz ortadan kalkıyor hem de yayanın ölüm riski ile karşı karşıya kalmasına sebep olmakta. Bu nedenle ilgililerin geçmişte olduğu gibi bugün de buraya bir üst geçidi ivedilikle hizmete sunması gerektiğini söylediler.
Bugün vatandaşların ve sürücülerin talep ettiği üst geçit 2003 yılında dönemin Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından Mihralibey köprüsü üzerinde yaptırılmıştı. Ancak Alibeyoğlu’nun belediye başkanlığının sona ermesinin ardından 2009 yılında Kars Belediye Başkanı seçilen Nevzat Bozkuş kullanılmadığını gerekçe göstererek üst geçidi kaldırdı. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.