Kars’ta ticari taksiye saldırı yapan 4 kişi tutuklandı

05 Ağustos 2023 08:59

Kars’ta ticari taksiye saldırı yapan 4 kişi tutuklandı

KARS PUSULA / ADEM ALP
Kars’ta ticari taksiye düzenledikleri saldırıda 2 kardeşin ölümüne neden olan 4 şüpheli şahıs 50 saatlik kamera kaydının izlenmesi sonucu yakalandı. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kars merkez Aydınlıkevler Mahallesinde seyir halindeki ticari taksi içinde bulunan 3 kardeşe 30 Temmuz 2023 tarihinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda taksi şoförü ile 3 kardeş yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ise bölgeden otomobil ile kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Saldırıda yalanan 3 kardeşten Ö.B ve N.A.B. hayatını kaybederken diğer yaralıların tedavileri sürüyor.
Polis ekipleri, il dışından kiralık araç ile Kars’a gelerek suikast düzenleyen saldırganların yakalanması için başlattığı geniş çaplı çalışmada 50 saatlik MOBESE görüntüsü izlendi. Kiralık aracı ve saldırıda kullanılan 1 adet tabanca ve 1 adet kaleşnikof adı verilen AK-47 tüfek ve çok sayıda farklı ebatlarda fişeği Sarıkamış’ta ormanlık alanda gömülü olarak bulan polis ekipleri çevre İl Emniyet Müdürlüklerine de bilgi verdi.
Plaka tanıma sistemine takılan F.D., M.Y., O.G. ve N.F.A. Erzincan’ın Tercan ilçesinde düzenlenen operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı. Kars’a getirilen saldırganlar emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
“Ateşli silahla kasten öldürme, kasten yaralama ve 6136 SKM” suçlarıyla tutuklanan saldırganlar cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.