Kars'ta Operasyon Kaçakçılığa Geçit Yok

01 Ağustos 2023 09:15

Kars'ta Operasyon Kaçakçılığa Geçit Yok

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta DKMP, Jandarma Hayvan Durum İzleme (Haydi) ve İlçe merkez jandarma ekipleri ile ortaklaşa yürüttüğü 8 saatlik operasyon sonucunda kaçakçılar suçüstü yakaladılar. Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Jandarma ekipler kaçak avcılara göz açtırmıyorlar. 58.594 TL İdari ve tazminat para cezası uygulanarak, şahıslara ait araç ve sair eşyalara el konuldu. 
Kars Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kaçak avlananlara göz açtırmıyor. Ekipler il sınırlarında yapılan kontrollerde arazide “Şahin” avı yapan 2 kişiye yönelik operasyon gerçekleştirdiler. 
Konuyla ilgili Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde edinilen bilgilere göre; “DKMP Kars İl Şube Müdürlüğümüz, Kars Merkez İlçe jandarma ve Jandarma Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekiplerince Doğa Koruma ve Kontrol Faaliyetleri esnasında hareketli araç içerisinde ‘Şahin avı’ yaparken yakalanan iki şahsa 58.594 TL İdari ve tazminat para cezası uygulandığı, şahıslara ait araç ve sair eşyalara el konulmuştur.” Denildi. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.