Kars'ta Kurbanlıklar Görücüye Çıktı

26 Haziran 2023 08:18

Kars'ta Kurbanlıklar Görücüye Çıktı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta uygun fiyata kurbanlık almak için vatandaşlar ile besiciler arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Sabahın erken saatlerinde hayvanlarını kamyonlara yükleyip il merkezindeki Alparslan Mahallesi'nde bulunan hayvan pazarına götüren besiciler, kurbanlıklarını satmak için yoğun çaba sarf ediyor.
Türkiye'nin farklı yerlerinden Kars'taki hayvan pazarına gelen bazı alıcılar ise bayram öncesinde kurbanlıkları alıp memleketlerine götürmek istiyor. Besiciler ile alıcılar arasında sıkı pazarlık yaşanan pazarda, veteriner hekimlerce çeşitli kontrollerden geçirilen kurbanlıklar, sıkı pazarlık sonucu fiyatta anlaşılması halinde satılıyor.
Besiciler, bayrama sayılı günler kala pazarlığın daha sıkılaştığını, gelenlerin pazardan boş çıkmak istemediğini ifade ederek "Kurbanlıklar bu sene biraz daha yavaş satılıyor. Yem pahalı, hayvanın girdisi çok yüksek, besici de ucuza vermek istemiyor, vatandaşın da alım gücü düştü." İfadelerini kullandılar. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ise; kurbanlıkların artan ekonomik maliyetlerden etkilendiğini geçen yıla oranlar bu yıl kurbanlık fiyatlarının üç dört kat arttığını ifade ettiler.


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.