Kars’ta kamyonu havuza çevirdiler

10 Ağustos 2023 08:30

Kars’ta kamyonu havuza çevirdiler

KARS PUSULA / ADEM ALP
Kars’ta sıcaktan bunalan bir esnaf, kamyon dorsesini su ile doldurarak havuz haline getirdi. İş arası esnaf, çırak ve çocuklar havuza girerek serinliyor.
“Eyyam-ı bahur” ve “Basra” sıcaklarının etkili olduğu Kars’ta hava sıcaklıkları 35 dereceye kadar çıktı. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemler deniyor. Kars’ta cam film ustalığı yapan 3 çocuk babası Alican Kaya Poyraz(42), kamyon dorsesini önce branda ile kapattı, ardından su doldurarak havuza çevirdi. İş yerinde sıcaktan bulanan Poyraz, çırakları, yeğenleri ve komşu çocukları ile molada havuza girerek serinledi.
Göletlere girişin yasak olması nedeniyle kendilerince böyle bir çareyi bulduklarını söyleyen Alican Kaya Poyraz, “42 yaşındayım ilk defa böyle bir sıcak hava gördüm. Kendi imkanlarımızla kendi kamyonumuza su doldurduk, bu şekilde serinlemeye çalışıyoruz. Çocukların da bu havuza yoğun talebi vardı ve biz de kendimize göre bir havuz yaptık. İş olmadığı zaman serinlemek istediğimiz zaman havuza giriyoruz, çıraklar, yeğenler ve çocuklarla yüzüyoruz. Bu havuz çocuklara bir nevi macera oldu. Göletlere giriş yasak olduğu için gidemiyoruz mecbur serinlemek için böyle bir çare bulduk.” dedi.
Adana’dan akraba ziyaretine gelen Hüseyin Küçük ise, “Dedelerimi ve ninelerimi görmek için Adana’dan buraya geldim. Alican abi var bizi memnun etmek için bize havuz yaptı, biz de bunu değerlendirmek için yüzüyoruz. Güzel bir yer, hiç böyle bir yerde yüzmedim, keyif aldım.” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.