Kars'ta Hacı Altun Çalkın 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmete girdi

04 Aralık 2023 19:54

Kars'ta Hacı Altun Çalkın 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmete girdi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, kardeşi İş İnsanı Harun Çalkın tarafından 2022 yılında Kars Müftülüğüne iki konut hibe etmişlerdi. Kars Müftülüğü de bu iki konutu Kuran Kursu olarak bugün hizmete açtı. Kars İl Müftülüğü rehberliğinde AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve iş insanı Harun Çalkın tarafından annesi adına yaptırılan 4-6 Yaş Kur’an Kursu dualarla açıldı. Çalkın kardeşler tarafından anneleri Hacı Altun Çalkın adına yaptırılan 4-6 Yaş Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi.
Ortakapı Mahallesinde düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasın yapan Kars İl Müftüsü Hamza Bayram, “4-6 yaş Kur'an kursları Diyanet İşleri Başkanlığımızın hassasiyetle üzerinde durduğu önemli projelerinden bir tanesidir. Bu kurslarımızda rabbimizin bize emanet ettiği yavrularımızı milli ve manevi değerlere sahip ahlaklı ve edepli bireyler olarak yetiştirmek bizim en büyük görevlerimizin başında gelmektedir. Bu mekanlarda geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza kazandıracağımız en büyük değer küçük yaşta minicik yüreklerine yerleştireceğimiz Allah sevgisidir, onlara verebileceğimiz büyük hediye, Allah'ın her birisine özel olarak gönderdiği mektup niteliğindeki Kuran-ı Kerim’i öğrenmelerini ve Peygamberlerini tanımalarını sağlamaktır. Böylesi bir mekanı bu amaçla Müftülüğümüze bağışlayan hayırsever Çalkın ailesine kurumum ve şahsım adına teşekkür eder, Rabbimin rıza ve hoşnutluğunu dilerim.” dedi.
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise, “Bugün farklı bir duyguyla karşınızdayım. Hem bir hayırsever annenin, babanın evladı olarak hem de Allah'ın bu senalar olsun bugün sizlerin de milletvekili olarak burada annemin adına yaptırmış olduğumuz 4-6 yaş Kur'an kursunu açmak için bir aradayız. Bugün milli manevi duygularımızı en iyi şekilde yaşıyoruz. Bazı milletler için dillerini konuşmak yasakken şimdi televizyonlarda Kürtçe konuşuluyor, Kürtçe yayın yapılıyor. Bu özgürlüklerin hepsini veren Tayyip Erdoğan'dır. Biz ona teşekkür edeceğiz, etmek zorundayız, Allah razı olsun ondan. Allah, nasıl bir duygu, bir güç, bir kalp ve bir iman vermiş Gazzeli çocuklara? Gazzeli Müslümanlara nasıl bir iman vermiş ki? ölümü korkutuyorlar. İsrail'in yüreği titrerken onların yüreklerinde zerre kadar bir titremeyi göremiyorsunuz. İşte hakiki iman bu. Allah ecdadımıza rahmet eylesin, Kurtuluş Savaşı'mızı verenlere Allah rahmet eylesin. Demek ki o gün aynı imanla bu topraklar kurtuldu, bu vatan kurtuldu ve inşallah dua ediyoruz, kıyamete kadar Türkiye'miz inşallah yaşasın, Türkiye Cumhuriyeti'miz ilelebet payidar olsun, Rabbim devletimizi güçlü kılsın. İnşallah İslam'ın sancaktarlığını tekrar Türkiye Cumhuriyeti'ne, bu millete nasip etsin diye bu Kur'an kursunun açılışında öyle dua ediyorum. Çünkü biz adil, necip ve büyük bir milletiz. Bu millet tek bir millettir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği bu milletin içerisinde 85 milyonun tamamı vardır. Biz tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan bilinciyle bütün İslam Dünyasına, bütün dünyaya hizmet edebilecek bir milletiz. Rabbim inşallah tekrar İslam'ın sancaktarlığını bize nasip eder diye dua ediyorum.” 
4-6 yaş Kur’an kursunun önemine değinen Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ise, “Haftaya mübarek bir güne güzel bir işi yaparak başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz Tabii buna vesile olan ailemize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bereketli kazançlar versin, hayırlarını daha da arttırsın. 4-6 yaş kuran kursları, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bence en önemli proje demiyorum, çalışmalarından biri. Kars’ta biraz sayımız az ama inşallah bu yıl ve önümüzdeki yıllarda müftü hocamla da istişare yapıyoruz açtığımız, açacağımız, yapacağımız camilerde kesinlikle camilerin altına derslik koyacağız. Bundan sonra yapılacak hayır camilerinde de aynısı olacak. Müftü hocam araştırıyor 2 dakika önce yeni bir 4-6 yaş Kur’an kursunun sözleşmesini, protokolünü otururken yaptık. İnşallah üniversitemizin camisine de en kısa zamanda 4-6 yaş kursumuzu açacağız. Geçen külliyeyi dolaşırken arkada çok güzel binalar vardı belki bir sınıfı da orada 4-6 yaşa açacağız, müftü hocam o da ikinci talimatımız olsun. 4-6 yaş çocuklarımızın kalbine yürüdüğümüz en önemli kurslardan birisi. Bizim toplumumuzun temel yapısı ailedir. Ailenin de temel yapısı annedir. Anne evladını iyi yetiştirirse topluma hayırlı evlatlar oluyor. Biz 4 yaştan sonra alıyoruz. 4’ten sonra anne babanın emanetindedir. Bazen hep söylüyoruz ya eğitim sistemimizde sıkıntı var. Aslında eğitim sistemine gelene kadar bu çocuklar bize emanet, anne babaya emanet. Biz anneye, evin hakimi, başımızın tacı, analarımızı, aileye daha çok sahip çıkmaya, daha çok eğitmeye olduğunu düşünüyoruz. Emniyetimiz, jandarmamız da eğitimler veriyorlar, okul aile birliği toplantılarında, Kur’an kurslarında, anne üzerinden eğitimler veriyoruz. Arkadaşlar, bağımlılıkla mücadelede en güçlü yanımız annelerdir. Uyuşturucuya başladığını anlayan ilk kişi anne. Anne, aileye sahip çıkarsa topluma sahip çıkmış oluyor, bu memleketin yarınına sahip çıkmış oluyor. Biz çocuklarımızı bu devlete, bu millete, bu bayrağa, bu dine bağlı nesiller olarak yetiştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bu devlet sadece Türkiye Cumhuriyeti topraklarıyla sınır değil. Anlamıyorlar, anlatamıyoruz belki de. Bu devlet, bu millet dünyaya adalet sağlamak için yaratılmıştır hep söylüyoruz. Zalime Yavuz mazluma Yunus olmak için yaratılmış bir toplumuz. Onun için en önemli varlığımız, evlatlarımızı yarına hazırlamamız gerekiyor. Evlatlar üzerinden belki aileye ulaşacağız. 4-6 yaş bizim için, bu devlet için ve Kars'ımız için de çok çok önemli olduğunu tekrar söylüyorum. Hayırseverlerimizi 4-6 yaş Kur’an kurslarımıza destek olmaya çağırıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde aylarda birçok 4-6 yaşına da açarız diye dua ediyorum.” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Polat, Hacı Altun Çalkın’a, Milletvekili Adem Çalkın ve iş insanı Harun Çalkın’a plaket hediye etti. Protokol üyelerini tarafından Kurdele kesimiyle hizmete giren Hacı Altun Çalkın 4-6 Yaş Kur’an Kursunun gezilmesiyle program sona erdi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.