Kars’ta hacı adayları dualarla uğurlandı

09 Haziran 2023 20:35

Kars’ta hacı adayları dualarla uğurlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Hac farizasını yerine getirmek üzere Kars’tan yola çıkan ilk hac kafilesi, düzenlenen merasimle uğurlandı. Hac ibadetini yerine getirmek üzere Kars’tan yola çıkan 158 hacı adayı, Fethiye Camii önünden telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.
Hacı adaylarını uğurlama merasiminde konuşma yapan Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın bir konuşma yaptı. Milletvekili Çalkın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle tüm İslam Aleminin, tüm İslam aleminden hac vazifesini yerine getirmek üzere bütün Müslümanlar Mekke ve Medine’ye şuanda yolculuk ediyorlar. Rabbim öncelikle İslam aleminde bütün Müslümanların haccını hac farizasını kabul etsin. Bugün Türkiye’mizden ve İlimiz Kars’tan da hac vazifelerini yapmak üzere hacılarımızı kutsal topraklara yolcu ettik. Elhamdülillah bugün ilimiz Kars’tan 158 hacı adayımızı kutsal topraklara göndermenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Allah’ım hacılarımızın bu mübarek ziyaretlerini kabul etsin. İnşallah sağ salim gidip dönmeleri için dua ediyoruz. Ülkemize, vatanımız, milletimize ve Kars’ımıza dua etmelerini istedik. Hacı adaylarımızı bugün buradan kutsal topraklara gönderdiğimiz için çok mutluyum dedi.”
Hacı adaylarını yolcu eden Kars Valisi Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ise yaptığı konuşmada, “Bugün Kars ilimizden 158 hacı adayımızı kutsal topraklara yolcu ediyoruz. Bizlerde bugün hacı adaylarımızın heyecanına ortak olmak için geldik. Allah yollarını açık etsin, sağlıkla, huzurla hac vazifesini yerine getirerek şehirlerine ailelerine dönerler.” Vali Öksüz, “Tabi bizim için hac çok önemli bir heyecandır hep inancımıza göre bağışlanmaya vesile olan çok önemli bir ibadettir. Bu ibadeti yerine getirmek üzere bugün yola çıkan hacı adaylarımıza hac görevini yerine getirerek dönmelerini Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah kazasız, belasız kutsal topraklarda görevlerini yerine getirir geri dönerler. Hacı adaylarımızdan Ülkemize, Milletimize, Vatanımıza ve Kars’ımıza dua etmelerini istedik. Ve Kutsal topraklara da selamlarımızı götürmelerini istedik. Allah yollarını açık etsin, huzurla sağlıkla hac görevlerini yerine getirip dönmeleri için bizlerde dua ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kutsal topraklara giden hacı adayları aileleri ile görüştükten sonra kendileri için hazırlanan otobüslere binerek Erzurum’a hareket ettiler.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.