Kars'ta El Sanatları Sergisi Açıldı

17 Mayıs 2022 18:27

Kars'ta El Sanatları Sergisi Açıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Halk Eğitim Müdürlüğü 2021-2022 eğitim öğretim yılı el sanatları sergileri kapsamında el sanatları sergisi açıldı. El sanatları yıl sonu sergisinde kursiyerler tarafından yapılan bir yıllık el ürünleri yer aldı. Sergide ahşap işlemesi, ahşap boya, kırk yama ve benzeri nakış çalışmaları her dalda el sanatının yer aldığı sergi Kars Mehmetçik İlkokulu salonunda İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice, Halk Eğitim Müdür Abdullah Aldemir ve davetliler katıldı. 
Serginin açılışını İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice, Halk Eğitim Müdür Abdullah Aldemir ve davetliler birlikte yaptılar. Açılışta konuşma yapan Milli Eğitim Müdür yardımcısı Yenice, halk eğitim merkezi müdürlüğümüz tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda usta öğreticilerimiz el sanatlarıyla ilgili yapmış oldukları çalışmaları bugün burada sergilemişler bizlerde değerli davetlilerimizle birlikte açılışını yapıyoruz emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve kursiyerlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.
Ardından El sanatları ve giyim kursu öğretmeni Pervin Ulusoy, bugün kursiyer arkadaşlarımızla hazırlamış olduğumuz el sanatları ve giyim sergisini açmış bulunmaktayız yılsonu sergimizde el sanatları, giyim kuşam ve el örgü işlemelerinin sergilendiği bir sergi. Beş ay süren bir eğitimin sonrasında 14 kursiyerimizle birlikte ikiyüz âdete yakın ürünümüz var burada dedi.
Ulusoy, kursiyerlerimiz atıl durumda bulunan ürünleri yeniden hayata kazandırdılar. Elde ettiğimiz ürünlerin bir çoğu satıldı. Satılan ürünlerden elde edilen gelirler ise kursiyerlerimizin aile geçimine katkı sunulmak üzere kendilerine verildi. 
Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.