Kars'ta Doğal Gaz Patlaması

20 Aralık 2023 14:34

Kars'ta Doğal Gaz Patlaması

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta 5 katlı bir apartmanın 3'üncü katındaki dairede gaz sıkışmasından kaynaklanan patlamada 1'i ağır 6 kişi yaralandı.
Olay, Şehitler Mahallesi Ahmet Arslan Bulvarında 5 katlı bir apartmanın 3'üncü katında meydana geldi. Bugün öğle saatlerinde dairede gaz sıkışması sebebiyle patlama meydana geldi. Binayı saran alevleri görenlerin ihbarı üzerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Patlama sırasında evde bulunan H.K.(23), E.Y.(21), F.B.(61), Ş.Ş.K.(20), F.C.Y.(27) ve Y.B.(63) yaralandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden durumu ağır olan H.K.(23), Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne diğer yaralılar ise Harakani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Güvenlik gerekçesiyle bina boşaltıldı. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan ilk incelemelerde patlamanın kombide gaz sıkışmasından kaynaklandığı belirlendi.
VALİ POLAT OLAY YERİNDE
Bu arada Kars Valisi Ziya Polat, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Herhangi bir sıkıntı yok Allah’a şükür, hastalarımızı kontrol amaçlı hastanelerimizde tutuyoruz. Üniversite Hastanemizdeki vatandaşımızın durumuna bakacağız, belki de sevk edeceğiz. tekrar geçmiş olsun, arkadaşlarımız burada incelemelerimiz devam ediyor. Rabbim büyüğünden korusun.” dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.