Kars'ta Dev Yatırım, Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük üç tesisinden biri olacak

14 Temmuz 2023 08:39

Kars'ta Dev Yatırım, Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük üç tesisinden biri olacak

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valisi Belediye Başkanı Türker Öksüz OSB’ye ziyarette bulundu.
Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde milyonluk yatırım. Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İş İnsanı Ertuğrul Alibeyoğlu tarafından Kars’a kazandırılan Et Entegre Tesisini ziyaret eden Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, TKDK desteğiyle kurulan ve faaliyete başladığında Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük üç tesisinden biri olacak İkram Entegre Et Tesislerinde incelemelerde bulundu. Kars Besi Organize Sanayi Bölgesinde İkram Et Entegre Tesisi tarafından yapılan çiftçinin ve besinin kaderi olan özel sektörün yaptığı en büyük tesis yatırımı toplamda 100.000.000 TL’ye mal olan 6.400.000 TL ilk kısmı Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenen, 250 büyükbaş 250 küçükbaş kesim kapasiteli ve tüm et ürünlerinin işleneceği (sucuk kavurma pastırma vb) tesiste 40 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.
Vali Belediye Başkanı Öksüz, “50 adet 50 başlık, 50 adet 100 başlık, 15 adet 250 başlık besi işletme parseli, Yem Fabrikası, Et Entegre Tesisi ve Biyogaz Enerji Tesisi’nin bulunduğu Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde parsel tahsislerimiz devam etmektedir. Biyogaz Enerji Tesisinde hayvansal gübrelerden elektrik enerjisi, ısı enerjisi ve organik gübre üretiminin de yapılacağı Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde bin kişilik de istihdam sağlanmış olacak.” Dedi.
İkram Entegre Et Tesisinin kurucusu Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İş İnsanı Alibeyoğlu, Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulum aşamasında bizler de iş insanı olarak söz verdik besi bölgesinde ilk iş sahasını biz oluşturacağız dedik bu sözümüzü tutmuş olduk. İlimizin hayvancılığına ve yetiştiricisine hizmet vermesi adına, Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük tesisinden biri olan İkram Entegre Et Tesislerini kurduk. Alibeyoğlu, Kısa zaman içerisinde tamamlanacak ve bölgemiz hayvan yetiştiricilerimizin yüzünü güldürecek olan İkram Entegre Et Tesislerinde onlarca vatandaşımız da iş sahibi olacaktır dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.