KARS'TA COVİD-19 SAYISI DÖRTLÜ RAKAMA ULAŞTI

KARS'TA COVİD-19 SAYISI DÖRTLÜ RAKAMA ULAŞTI

25 Ağustos 2020 13:43

KARS'TA COVİD-19 SAYISI DÖRTLÜ RAKAMA ULAŞTI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta vaka sayısı 4'lü rakama ulaştı. Kars’ta alınan tedbir ve denetimlere rağmen Koronavirüs salgını hızla yayılıyor. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Koronavirüs pandemi salgınına karşı alınan tedbirlere rağmen virüs hızla yayılmaya devam ediyor. Bugün kesin olmamakla beraber edindiğimiz bilgilere göre; Kars'ta koronavirüs salgınına yakalanan kişi sayısının bin 400 civarında olduğu edinilen bilgiler arasında yer aldı. İçişler ve Sağlık Bakanlıklarınca sık sık İl Valiliğine gönderilen denetim ve tedbir genelgeleri aralıksız uygulanırken, uygulamalara ve denetimlere rağmen virüsün hızla yayılması, karantina altında tutulan bazı duyarsız vatandaşların da etki olduğu öğrenildi. Bugün Kars Karayolunda güvenlik güçlerince de sıkı denetim yapılmasına rağmen evinde karantina altında olan bazı vatandaşların bu kurala uymadığını tespit etmesi ve şüpheli şahsın polis uygulama noktasında yakalanması bunun bir göstergesi. 
Kars'ta hastalığın yayılma sebeplerini şöyle sıralamak mümkün;
1- Kars'a diğer illerden gelen vatandaş sayısının fazla olması.
2- Sosyal mesafe ve maske kullanımının zorunlu olmasına rağmen bu kurallara yeterince uyulmaması.
3- Taziye, Düğün ve benzeri toplu yemek organizasyonlarının sıkça yapılması ve uyulması gereken kurallara bu organizasyonlarda yeterince uyulmaması.
4- Şehirlerarası Seyahat’in sıklıkça gerçekleştirilmesi.
5- En önemlisi koronavirüs hastalığını taşıyan kişi veya kişilerin hastane tedavilerinin ardından evinde karantina altında durması gerekirken bu karantina kuralına uymaması. 
Salgın hastalığın hızla yayılmasına etken olduğu görülmekte. Bu kurallara uyulmaması halinde Kars’ta İl geneli sokağa çıkma yasağının uygulanması an meselesi. 












Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.