KARS'TA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

27 Ekim 2022 18:58

KARS'TA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta bu yıl ilk defa ekilen ‘Yağlık Ayçiçeği’ hasadına başlandı. Vali Belediye Başkanı Öksüz döver biçer kullanarak çiftçilere hasatlarının bereketli olmasını diledi. 
Kars Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin katkılarıyla yürütülen "Bitkisel Üretim Projeleri" kapsamında çiftçilere verilen tohum desteği kapsamında kentte 2 bin 60 dekar alana yağlık ayçiçeği ekildi. Kars Selim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde ektikleri yağlık ayçiçeğinde hasada başlayan çiftçiler yüksek rekolte bekliyor.
Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz, Selim ilçesine bağlı Yukarı Kotanlı köyündeki ayçiçeği tarlasında biçerdöver kullanarak ilk hasadı yaptı. 
Öksüz, gazetecilere, tarım ve hayvancılık şehri olan Kars'ta bu alandaki projeler doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Ürün yelpazesi çalışmalarından birisi de yağlık ayçiçeği üretimiydi. Amacımız yağlık ayçiçeği üretimini yaygınlaştırmak. Köylümüz, çiftçimiz daha çok kazanıp katma değer katsın ve şehrimizi kalkındıralım." dedi.
Bazı bölgelerde ilk defa yağlık ayçiçeğini ektiklerini anlatan Öksüz, "2022 yılında Selim ilçemizde ağırlıklı olmak üzere, merkez ve Arpaçay ilçemizde 2 bin 60 dekar alanda ayçiçeği ekimi yaptık. Bunun 260 dekarı Selim ilçesinde. Hasatta verim gayet güzel, bundan dolayı da mutlu olduk. Cumhurbaşkanımızın kararıyla ayçiçeği, havza bazlı destekleme kapsamına alındı. Yani kilogramda 50 kuruş daha destek alacak, bu da sevindirici." diye konuştu.
Yağlık Ayçiçeği hasadı programına, Kars Valisi Belediye Başkanı Türker Öksüz, Selim İlçe Belediye Başkanı Coşkun Altun, Kars İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Selim İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ercan Ödül ve Yağlık Ayçiçeği eken çiftçiler katıldı. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.