KARS'TA ALINAN TEDBİRLERE RAĞMEN..?

KARS'TA ALINAN TEDBİRLERE RAĞMEN..?

20 Kasım 2020 00:00

KARS'TA ALINAN TEDBİRLERE RAĞMEN..?
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta her geçen gün artan Kovid-19 hasta sayısına, İl Pandemi kurulu tarafından alınan tedbir ve karantina uygulamaları ile müdahale ediliyor. Kovid-19 ile mücadele kapsamında il ve ilçe pandemi kurullarınca sık sık yeni kararlar alınarak salgının seyri kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Verilen bu mücadeleye rağmen bazı duyarsız vatandaşlar ise karantina bölgelerinden sorumsuzluk göstererek kaçıyorlar. 
Salgın ile mücadele konularında; Vali / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'de, vatandaşlardan duyarlılık göstermeleri, salgın ile mücadele kapsamında getirilen kurallara uyulmasını istemesine rağmen, sorumsuzluk ve duyarsızlık gösteren bazı vatandaşlar kendi sağlıklarını hiçe saydıkları gibi, tedbir alan diğer vatandaşlarında sağlıklarını hiçe sayarak salgının yayılmasına adeta katkı sunuyorlar.  
Kars'ta artan Kovid hasta sayısı on bin rakamlarına ulaştığı, Kars Harakan-i Devlet Hastanesi ve Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanelerine ek pandemi hastanesi olarak Sarıkamış ve Kağızman İlçe Devlet hastaneleri de eklendi. 
Kars il genelinde dört adet pandemi hastanesinde yatan hasta sayısının doluluk oranı %70 oranına ulaştığı edinilen bilgiler arasında yer aldı. 
Kovid-19 hasta sayısında artış olduğu gözlemlenirken, 33 kişi Nuri Paşa yurdunda karantina altına tutulduğu,  İl genelinde 13 köy ise Kovid-19 pandemi salgını ile mücadele kapsamında karantina altına alındı. 

MASKE--MESAFE--HİJYEN

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.