Kars'ta Ak Parti'de Temayül Heyecanı

26 Kasım 2023 12:41

Kars'ta Ak Parti'de Temayül Heyecanı

KARS PUSULA / ADEM ALP

31 Mart 2024’te yapılacak olan seçimler öncesi AK Parti Kars İl Başkanlığı'nca belediye başkanı aday adayları için temayül yoklaması yapıldı. İsmail Aytemiz Kongre Merkezi'nde yapılan temayül yoklamasında 700 delege Kars merkez ve ilçeler olmak üzere toplam 42 belediye başkanı aday adayı için oy kullandı. Temayül yoklaması öncesi aday adayları salon girişlerinde kendilerini tanıtan broşürleri delegelere dağıtarak destek istedi.
Teşkilat Başkan Yardımcısı Bölge Başkanı Metin Bulut, Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Kadın Kolları MKYK üyesi Gerçek Tekin, parti içi demokrasi hakem kurulu üyesi Cemal Bekle ve İl Başkanı Muammer Sancar temayül yoklamasını parti yöneticileri ile birlikte takip etti.
Sayı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan temayül yoklamasının açılış konuşmasını yapan Bulut, “Bugün gerçekleştirecek olduğumuz 31 Mart yerel seçimlerinde aday olacak arkadaşlarımızın temayül yoklamasının öncelikle ilimiz, ülkemiz, milletimiz ve partimiz açısından hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Burada bizimle yol yürüme isteğini ve talebini bize ileten bütün aday adaylarımızı da kutluyorum. Bugün burada bir temayül yoklaması gerçekleştireceğiz. Aday belirlemede temayül elbette ki çok önemli, lakin sizin de bildiğiniz gibi tek belirleyici değil. Buna rağmen biz kullanılacak olan her oyun çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bizim teşkilat mensuplarımız aslında kullanmış oldukları oylarla milletin iradesinin ne olduğunu sandıklara yansıtacaklar. O yüzden her oyda büyük bir sorumluluğun ve vebalin olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu ülkede aslında verdiğiniz her oy milletin hukuku anlamına geliyor. Ben milletin hukukunu hepimizin hukukundan daha önemli olduğunu, oyunuzu bu şekilde kullanacağınızı düşünüyor, güveniyor ve inanıyorum.” dedi.
Delegeler elektronik ortamda yapılan oylamada istediği 3 adaya oy kullandı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
Zafer 26 Kasım 2023 19:49

Muammer başkan ve ekibi Türk-Kürt ayrımı olmaksızın güzel vizyonlu bu şehri ihtişamlı günlerine getirecek bir aday çıkaracağına eminiz