Kars'ta 72 bin 360 koronavirüs aşısı yapıldı

25 Mayıs 2021 17:13

Kars'ta 72 bin 360  koronavirüs aşısı yapıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars aşılamada başarısını sürdürüyor. Koronavirüs salgını ile mücadele eden sağlık çalışanları Kars’ta mücadelelerini başarılı bir şekilde yürütüyor. İl genelinde 72 bin 360 koronavirüs aşısı yapıldı.

Koronavirüs aşı çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu; Bilindiği üzere 13 Ocak 2021 tarihli Sağlık Bakanlığımızın talimatıyla tüm illerimizde olduğu gibi Kars ilimizde de koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmalarımıza başladık. Lazoğlu, ilimizde şuanda 72 bin 360 aşı yapıldı. Bu aşı çalışmamız hedef nüfusumuzun %63’ne tekabül ediyor. Vatandaşlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum aşı çalışmalarımıza büyük destek vermelerini istiyorum, çünkü bu hastalığı yenmemizin tek bir yolu aşılama ile olacaktır dedi. Aşılama çalışmaları sonucu olarak hedef nüfusta aşılanan insanların hastalanma oranlarının çok düşük olduğunu görmekteyiz. Şuan ki aşı çalışmalarımız 55 yaş üstü. Hizmetin sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışanlar ve kronik hastalığı olanlar bu vatandaşlarımızın aşı çalışmalarını sürdürüyoruz.

Sağlık İl Müdürü Lazoğlu; Bu süreçte bu aşılama çalışmalarında ara ara duraksamalar olsa da, aşı çalışmalarımızı biz aralıksız devam ettiriyoruz. Bakanlığımızın talimatıyla evde aşılama ve mobil aşılama ekiplerimiz ile vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ilimizin en ücra noktasına kadar gidip vatandaşlarımızın aşılamalarını yapabiliyoruz. Bunun için vatandaşlarımızdan, aşı sırasının gelip gelmediğini Alo 182 arayarak öğrenebilirler ayrıca Alo 182 veya MHRS uygulamasından randevularını alarak ister mobil aşı ekibi ile evde, isterlerse de 43 adet sağlık tesisimize giderek buralarda aşılarını yaptırabilirler açıklamasında bulundu.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.