Kars'ta 60 Yaş ve Risk Gurubunun Aşısı Başladı

29 Mart 2021 16:34

Kars'ta 60 Yaş ve Risk Gurubunun Aşısı Başladı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Covid-19 ile mücadelede aşılama devam ediyor. Kars İl Sağlık Müdürlüğü Kars’ta Covid-19 ile mücadele kapsamında yaş ve risk guruplarına göre aşama aşama ilerlenen aşılama programında 60 yaş üzeri vatandaşların ve bazı risk guruplarının aşı programına dahil edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunmasının ardından aşılama çalışmasını hızla sürdürüyor. 
Kars’ta 60 yaş üzeri vatandaşlar ve eşleri ile risk grubundaki bazı hastalar için aşılama süreci başladı. Kars'ta Yusufpaşa Toplum Sağlık Merkezine gelen 60 yaş üstü vatandaşlar ve eşleri, sıraya girerek ilk doz Kovid-19 aşılarını oldu. 
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytaç Erman Keskin, gazetecilere, randevusu açılmış 60 yaş üstü vatandaşlar ile eşlerinin aşılamasına başladıklarını belirterek, "Amacımız vatandaşlarımızı, hedef kitlemizi aşılamak ve salgın belasından bir an önce kurtulmaktır. Vatandaşlar ekiplerimize güvensinler, aşı ekibimiz uzman kişilerden oluşmaktadır. Aşılama çalışmalarında 15 mobil ekibimiz hizmet vermekte. Evde bakım hizmeti alan vatandaşlarımıza da evlerinde aşı yapma imkanımız bulunmaktadır." dedi.

 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.