KARS'TA 13 YAŞINDAKİ HAYRUNNİSA SOKAK KÖPEKLERİNİN SALDIRISINA UĞRADI

25 Şubat 2023 14:22

KARS'TA 13 YAŞINDAKİ HAYRUNNİSA SOKAK KÖPEKLERİNİN SALDIRISINA UĞRADI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars merkez Bülbül Mahallesi'nde yaşayan Hayrunnisa Yıldız (13), okuldaki kursa giderken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Yaralanan Yıldız, Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 
Olay, bugün sabah saatlerinde merkez Bülbül Mahallesi Gül Sokak'ta meydana geldi. Kurşunoğlu İlkokulu 8'inci sınıf öğrencisi Hayrunnisa Yıldız, okulda düzenlenen hafta sonu kursuna gitmek için minibüs durağına yürürken sokak köpekleri saldırdı. Bir anda etrafını saran köpeklerin vücudunun 3 ayrı yerinden ısırdığı kız çocuğu, yakınındaki Kafkas Üniversitesi ile mahalle arasındaki duvara tırmanarak kurtuldu. Koşarak evine giden Hayrunnisa Yıldız, ambulansla Harakani Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen küçük kız burada tedavi altına alındı. Pansuman yapılıp, aşı vurulan Yıldız, evine gönderildi.  Kendisine saldıran köpeklerin vücudunda derin kesiklere sebebiyet verdiğini anlatan Hayrunnisa Yıldız, okulumda devam ettiğim hafta sonu kursum vardı. Kursa gitmek için evden çıktım ve Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi bahçesinde dolmuşa binmek istedim o esnada yaklaşık 10 köpeğin saldırısına uğradım. Biran kaçmak istedim ama beni yakaladılar ve ısırmaya başladılar. Canım çok acıyor dedi. 
Kars’ta Sokak köpekleri sorununun büyüdüğünü söyleyen baba Abdurrahman Yıldız, kızının okula gitmek isterken saldırıya uğradığını belirtti. Köpek saldırılarının her zaman olduğunu kaydeden Yıldız, yöneticilerin bu soruna çare bulmasını istedi. Aile çocuklarının uğradığı köpek saldırısı ile ilgili şikayetçi olacaklarını söylediler.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.