KARS SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN SMS'Lİ UYARI

H.Düzenleme : 08 Aralık 2020 18:22
H.Ekleme 08 Aralık 2020 18:28

KARS SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN SMS'Lİ UYARI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, KOVİD-19 salgını ile mücadelenin devam ettiği bu günlerde, bulaş riskini en aza indirebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlarla ilgili olarak vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

Sağlık İl Müdürlüğü, vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği mesajlarla öncelikli olarak ev ziyaretleri gibi kalabalık insan topluluklarının bir araya gelmesine sebep olacak toplantıların düzenlemekten kaçınılması uyarısında bulundu.

Yapılan uyarılarda özellikle doğum günü , mevlid, taziye, yıl başı kutlaması, ziyaret gibi sebeplerle bir araya gelinmesi durumunda, korona virüsün bulaş hızının oldukça arttıracağı belirtildi. Ayrıca mümkün oldukça bu tarz ev ziyaretlerinin yapılmaması gerektiğine dikkat çekilerek, salgınla mücadelenin alınacak tedbirlere bağlı olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

Öte yandan bilindiği gibi Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında oluşturulan İl Pandemi Kurulu, il genelinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Polis ve jandarma ekipleri ile birlikte diğer ilgili kurum çalışanlarından oluşturulan ekipler, alınan korona virüs tedbirlerini denetlemeye devam ediyor.

Yapılan uyarılarda vatandaşların mümkün olduğunca evlerinde kalması ve kalabalık ortamlarda kalınmaması isteniyor. Geçtiğimiz günlerde koronavirüs ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kabine toplantısı yapıldı ve alınan sokağa çıkma yasağının dışında farklı yasaklar da açıklandı. Bunlardan biri de evlerde yapılan özel günler, toplantılar, eğlenceler oldu. İçişleri Başkanlığı da söz konusu koronavirüse karşı alınan önlemleri genelge halinde ile 81 il valiliğine gönderildi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.