• ötüken kars

KARS PEYNİR MÜZESİ RESTORASYON ÇALIŞMASI BAŞLADI

KARS PEYNİR MÜZESİ RESTORASYON ÇALIŞMASI BAŞLADI

28 Haziran 2020 16:49

KARS PEYNİR MÜZESİ RESTORASYON ÇALIŞMASI BAŞLADI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta Tarım ve Peynir Müzesinin restorasyon projesi onaylanmasının ardından yapılan ihale süreci tamamlandı firma müze içerisinde çalışmalarını başlattı. 
Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla çalışmaları başlatılan ve coğrafi işaretli ürün olan başta kaşar peynirinin yöresel değerlerinin tanıtımı, kentte turizm sektörünün geliştirilmesi ve peynircilik sektörünün sosyal eğitim altyapısının geliştirilmesinin hedeflendiği çalışmalar doğrultusunda Kars Valiliği tarafından meçhul asker anıtı altında bulunan buzhane olarak bilinen tabyanın Kars Peynir Müzesi olarak inşa edilmesi için çalışmalar başladı. Müteahhit firma tarihi alanı müze olarak hazırlamak için çalışmalarını başlatırken, müzenin 2020 yılı sonuna kadar hazırlanması planlanıyor. 
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen proje ile Kars’ta yaşanabilir mekanlar ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması vizyonuyla yeni doğal, tarihi ve kültürel dokuya sahip ulusal nitelikleri haiz Kars Tarım ve Peynir Müzesinin restorasyon proje çalışmasının tamamlamasının ardından, yapılan çalışmalar hazırlanan proje, Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna sunuldu. Projenin kabulünün ardından ihale aşaması gerçekleştirilerek firmaya işin yapımı için yer teslimi yapıldı.
Kars Buzhane Tabya olarak bilinen alanda yapımına başlanılan Tarım ve Peynir Müzesine ait Restorasyon, Peyzaj ve Mimari Uygulama Projesi Kars Valisi Türker Öksüz tarafından yakından takip edilmekte.




















Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.