KARS MİLLETVEKİLİ ÇALKI; KARS ŞEKER FABRİKAMIZDAN ÜRETİMDE TÜM ZAMANLARIN REKORU

05 Şubat 2024 20:50

KARS MİLLETVEKİLİ ÇALKI; KARS ŞEKER FABRİKAMIZDAN ÜRETİMDE TÜM ZAMANLARIN REKORU

ADEM ALP / KARS PUSULA 

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın; Kars Şeker Fabrikamız 1993 yılından beri 31 yıldır kesintisiz devam eden üretim süreciyle serhat şehrimizin ekonomisinde en önemli lokomotiflerinden biri olmuştur. Bu sene 126 günlük çalışma süresinde işlenen 230.000 ton pancar ile fabrika tarihinin en yüksek rekoru kırılmıştır. Dedi.

Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars Şeker Fabrikamız ilimizin göz bebeği kuruluşlarından biridir. Bu sene işlemiş olduğu pancar ile fabrikamız kendi tarihinde yeni bir rekora imza atmıştır. Fabrikamızın özelleşme kapsamı dışında bırakılmasının ne kadar isabetli bir karar olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. Önümüzdeki yıllarda yeni rekorlar kıracağına inandığım Kars Şeker Fabrikamız ürettiği katma değer ile bölge ekonomisine daha büyük girdi sağlayacaktır. Böylece hem Devletimiz, hem de çiftçilerimiz kazanacaktır.

2023 / 2024 üretim döneminde Kars Merkez, Iğdır, Akyaka ve Arpaçay bölgelerinde 48 köyde 910 çiftçi ile toplamda 27.500 dekar alanda ekim faaliyetini sürdüren Kars Şeker Fabrikamız, işlediği 230.000 ton pancardan 33.750 ton şeker, 76.000 ton küspe, 8.951 ton melas üretilmiştir. Kars’ımız pancarı; şeker oranı %17,29 ile ülkemizin en kaliteli pancarına sahiptir.

Kars Şeker Fabrika’mızın bu sene üretimde rekor kırmasında emeği geçen, Başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı olmak üzere, Genel Müdürümüz Dr. Muhiddin Şahin, Kars Şeker Fabrikası Müdürümüz Hasan Ergün, fabrika çalışanlarımız ve değerli çiftçilerimize Gazi Kars’ımız adına teşekkür ediyorum. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.