Kars Milletvekili Adem Çalkın'dan 104'cü Yıl Mesajı

23 Nisan 2024 20:56

Kars Milletvekili Adem Çalkın'dan 104'cü Yıl Mesajı

KARS PUSULA / ADEM ALP

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, TBMM'nin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Milletvekili Çalkın mesajında şu ifadelere yer verdi; "Ülkemizin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. Yıldönümünü, Aziz Milletimizin istiklal mücadelesini ve çocuklarımızın masumiyetini bir araya getiren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir heyecanla kutluyoruz. 23 Nisan’ı bayram olarak kutlayan çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.
Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Aziz Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir. İstiklal Mücadelemiz, ülkemizin o günlerde içinde bulunduğu her türlü güçlüğe, olumsuzluğu, zor şartlara rağmen, ilk meclisimizin ortaya koyduğu "Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir" şiarı sayesinde kazanılmıştır. Asil Milletimizi ortak bir gaye etrafında bir araya gelerek birleştiren ilk Meclisimiz, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur.
Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında, 23 Nisan ruhunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kimliğini ilelebet yaşatmak bu vatan içinde hür yaşayan her vatandaşımızın asli görevidir. Bu Aziz Millet var oldukça, Gazi Meclisimiz de varlığını sonsuza dek sürdürecek; bir özgürlük ve bağımsızlık örneği olarak dünya çocuklarının umut ve ilham kaynağı olarak, bağımsızlık mücadelesinde örnek olmaya devam edecektir."
Milletvekili Çalkın; "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, hür olmaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Tüm mazlum çocukların buna hakkı vardır. Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin açılışının yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini, milli mücadelede Aziz Vatanımız için göğsünü siper eden herkesi, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi; saygı, rahmet ve dualarla yâd ediyorum. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını, yarınlarımız, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum."

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.