Kars KFL'den Filistin'e Destek

30 Kasım 2023 19:08

Kars KFL'den Filistin'e Destek

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Fen Lisesi öğrenci ve velilerinden Filistin'e destek amacıyla kermes düzenledi
Kars Fen Lisesi tarafından, Filistin'e destek için gerçekleştirilen kermes düzenlendi. Velilerin hazırladığı yiyecek ve içecekler öğrenciler tarafından satışı yapılan kermese öğretmenler de destek verdi.
Düzenlenen kermesin açılışını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Rahmi Toktaş, Okul Müdürü Kemal Alin ve davetliler gerçekleştirdi.
Okul Müdürü Kemal Alin, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail’in yaptığı zulme karşı Filistin halkının yanında olmak, onlarla dayanışma göstermek amacıyla öğrenciler ve velilerle kermes düzenlediklerini ve gelirin resmi kurumlar aracılığıyla Filistin halkına gönderileceğini söyledi.
480 arkadaşıyla birlikte Filistin halkına destek amacıyla kermes düzenlediklerini söyleyen 10. Sınıf öğrencisi Buğra Maral ise, “Bugün burada Filistinli kardeşlerimiz için bir yardım kermesinde bulunuyoruz. Burada velilerimizin yaptığı yiyecekleri satarak insanlardan para kazanıp onları da Filistinli kardeşlerimize göndereceğiz. Bunu yapmamızın asıl sebebi orada İsrail'in yaptığı soykırımlar nedeniyle Filistinli kardeşlerimize yardım etmektir.” dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.