Kars Kafkas Üniversitesinden Hayvan Hastanesi ile ilgili açıklama

28 Ağustos 2023 21:59

Kars Kafkas Üniversitesinden Hayvan Hastanesi ile ilgili açıklama

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ile ilgili açıklama da “Daha büyük ve Modern bir hastane yapım inşaatı devam etmektedir.” Denildi. 
Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında yayınlanan “Kars’a ve Kars hayvancılığına yakışır Kars Hayvan Hastanesi kurulmasını talep ediyoruz.” Başlıklı haber hakkında Kars Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünden açıklama yapıldı. 
Kafkas Üniversitesinden yapılan açıklama şöyle; “Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesine bağlı Hayvan Hastanesi 1990 yılından günümüze kadar olan süreçte Kars ve çevre illere hizmet vermektedir. Kars’ın yanı sıra Rize, Artvin, Ardahan, Iğdır ve Ağrı dahil birçok ilden getirilen hayvanların hastalık teşhisi ve tedavilerinin yapıldığı Hayvan Hastanesi bir bakıma bölge hastanesi niteliğinde hizmet vermektedir. Ülkenin en önde gelen hayvan hastanelerinden biri olma özelliğini taşıyan Hastanemiz; Cerrahi, Dölerme ve Suni Tohumlama, İç Hastalıkları, Doğum ve Jinekoloji ile Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Anabilim Dallarında faaliyet gösteren 5 birimden oluşmaktadır.  Hastanemizde bir yılda 6 binden fazla hasta hayvan sağlığına kavuşturulmaktadır.  Hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavisinin yoğun bir şekilde yapıldığı Hayvan Hastanesi aynı zamanda çok sayıda Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisinin de eğitim almasına imkân sunmaktadır. Ülkemizdeki birçok hayvan hastanesinden farklı olarak, geçtiğimiz yıllar içerisinde Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde; kurt, kirpi, tilki, yırtıcı kanatlılar (akbaba, şahin, kartal, puhu vb.), boz ayı, yaban keçisi, yarasa, saz kedisi, vaşak, çakal gibi yaban hayvanlarının yanı sıra; kedi, köpek, tavşan, hamster, egzotik kanatlılar gibi pet hayvanları ile koyun, keçi, sığır ve at gibi çiftlik hayvanlarının muayene, teşhis ve tedavi işlemleri bir arada yürütülmektedir.  Yüksek hasta sayısının, zengin biyoçeşitliliğin ve farklı hasta profilinin aynı zamanda Üniversitemizi tercih eden Veteriner Hekim adayı öğrencilerin yetişmesinde de büyük potansiyele sahip olduğu ve öğrencilerimizi diğer üniversite öğrencilerine göre daha avantajlı bir konuma getirdiği bilinen bir gerçektir. Bu başarı Ülkemizin farklı illerinden Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne olan öğrenci talebini de arttırmaktadır. Hayvan Hastanesinde yapılan müdahalelerde modern teknolojik cihazlardan yararlanılmaktadır. Hastanede 35 akademik personel, 1 Veteriner Hekim ve 3 adet Tekniker hizmet vermektedir. 
Veteriner Fakültesinin Mevcut hayvan hastanesini buzağı rehabilitasyon merkezine çevirme isteği doğrultusunda, 
daha modern ve büyük bir hayvan hastanesi inşaatına da başlanmış olup inşaat süreci devam etmektedir. Yeni hayvan hastanesinin de tamamlanmasıyla ilimize ve hayvan sağlığına daha fazla katkı sağlanacağı kaçınılmazdır.” Açıklaması yapıldı.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
engin engin 01 Kasım 2023 22:37

Ne zaman bitecek sayın yetkililer.