Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Geçmişten Günümüze 19 Mayıs Resim Sergisi

19 Mayıs 2024 19:06

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Geçmişten Günümüze 19 Mayıs Resim Sergisi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde "Geçmişten Günümüze 19 Mayıs Resim Sergisi" etkinliği yapıldı.
Sarıkamış Liseliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından bir otelin salonunda düzenlenen sergide Doğu Cephesi Komutanı ve yetim babası olarak bilinen Kazım Karabekir Paşanın çocuklar için yaptığı etkinliklerinde bulunduğu, yaklaşık 80 yıl öncesinden günümüze Sarıkamış ve 19 Mayıs bayramlılarındaki siyah beyaz resimler yer aldı.
Sergiyi gezen Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, vakfın geçmişten günümüze 19 Mayıs bayramları sergisine tanıklık ettiklerini söyledi.
Sarıkamış Liseliler Vakfının Sarıkamış için çok güzel çalışmalar yaptığını belirten Aslantatar,şunları kaydetti:
“Hakikaten geçmişte bu ilçede çok güzel etkinliklerin yapıldığını tanık oluyoruz.Mesala eskrim,güreş ve bir çok dalda spor yapıldığını görüyoruz. Allah devletimize zeval vermesin o dönemlerde bile Sarıkamış’ın tanıtıma önem verilmiş bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum. Burada Kazım Karabekir paşamızı anmadan geçmek büyük bir haksızlık olur. Paşamız o mezalimden sonra buradaki yetim çocuklara nasıl sahip çıkıp onları spor, sanat, müzik gibi konularda nasıl eğittiğini görüyoruz. Yalnızca Türk çocuklarına değil buradaki diğer yetim ermeni çocuklara da sahip çıkmıştır. Paşanın burada uyguladığı modelle Sarıkamış’tan bilim, müzik ve spor adamı yetiştiğini görüyoruz. Paşamıza Allahtan rahmet diliyoruz."
Vakıf başkan yardımcısı emekli tarih hocası Dr. Öğretim görevlisi Gürsoy Solmaz, katılımcılara fotoğrafların tarihini ve yapılan etkinlikleri anlattı.
Sergi bir hafta süreyle açık kalacak.
Sergiye Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alim Burak Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Canan Altınkaya, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.