Kars'ın Arpaçay İlçesi Aydıngün Köyü Kadınları Kahvaltıda buluştular

14 Ekim 2023 14:58

Kars'ın Arpaçay İlçesi Aydıngün Köyü Kadınları Kahvaltıda buluştular

KARS PUSULA / ADEM ALP

Aydıngün Köyü kadınları Kars Kalesinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler. Merkezi İstanbul’da bulunan Arpaçay Aydıngün Köyü Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kars’ın Arpaçay İlçesi Aydıngün Köyü kadınlarına bir günlük gezi programı düzenlendi. 
Aydıngün Köyü Derneği tarafından düzenlenen gezi programı sabah Kars Kalesinde kahvaltı, ardından Kars Müzeleri ile şehir turu gezisi yapıldı. Programa yaklaşık 250 köy kadını katıldı. 
Programda konuşma yapan Aydıngün Köyü Dernek Başkanı Coşkun Uğurlu, canım köyümün çok değerli kadınları ve anneleri bugün bizlerin düzenlemiş olduğu bu gezi programımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz Aydıngün Köyü Derneği olarak böyle bir programı 2023 yılı 8 Mart tarihinde Dünya Kadınlar Gününde İstanbul ilinde gerçekleştirdik. Orada gerçekleştirmiş olduğumuz programı köyümüzün siz değerli kadınlarına da sunmak istedik ve bugün bu programımızı gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim. Sizlerin buradan bizleri metropol şehirde desteklemeniz de bizlere onur ve gurur vermekte bu nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
Arpaçay Aydıngün Köyü Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Uygar Tanrıverdi ise yaptığı konuşmada; “Çok değerli köylülerim, değerli hanımefendiler, Bir ülkenin gelişmişliği kadınlara değer vermektir. Çünkü bir kişinin kızını, oğlunu, çocuğunu büyüten kadınlarımızdır. Rabbim sizlerin eksikliğinizi vermesin her zaman kadına değer verildiğinde kadın kocasın ve çocuğuna değer verir. Herkesin malumu her gün televizyon ekranlarında, oturduğumuz bölgelerde görmekteyiz her gün bir kapkaç, bir uyuşturucu, bir tecavüz olayı yaşanmakta bu da demek ki ailede kopukluk var. Sizler bizler için çok değerlisiniz. Bizler metropol şehirlerde ne imkanlarımız var ise o doğrultuda sizlerin yanında olacağız. Bizlerden talepleriniz var ise, ne eksiğiniz var ise, köyümüzün ne ihtiyacı var ise bize söyleyin talebinizi bize açın bizler sonuna kadar sizlerin yanında olacağız.” Dedi.
Arpaçay Aydıngün Köyü Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği programına katılan köy kadınları ise, Köylerinin yol, su ve elektrik sorunlarının olduğunu dernek olarak bu sorunların giderilmesini talep ettiler. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.