• ötüken kars

Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkan Adayı Eren Alp'e Yetiştiricilerden Destek

20 Mayıs 2022 19:21

Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkan Adayı Eren Alp'e Yetiştiricilerden Destek

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Eren Alp’e yetiştiricilerden büyük ilgi. 
Köy, İlçe ve merkezde yetiştiricilere tek tek ulaşan Başkan Adayı Alp; 29 Mayıs 2022 tarihinde Kars’ta ilk defa yoğun üye katılımı ile yapılacak olan Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanlık seçimlerini kazanmaları halinde, Kars hayvan yetiştiricisinin devlet desteklerinden nasıl yararlanacağını yetiştiricilerimiz göreceklerdir dedi. Çiğ süt, makine ekipman, yem bitkileri, buzağı desteklerin yanı sıra, veteriner hekimleri hizmetleri, her geçen gün artan üye sayıları, her ilçede açılan birlik şube hizmet büroları gibi hizmetlerimiz olacaktır. Yetiştiricilerimiz, günü geldiğinde destek ödemelerini tam ve eksiksiz alacaklardır. Kesinti, eksik kayıt, üye silme, bunlar bizim göreve geleceğimiz gün ortadan kalkacaktır. Üye sayımız 20 binleri aşacaktır. Şimdi zaman değişim ve gelişme zamanıdır, Şimdi zaman yeniden ekonomik güce sahip olma zamanıdır. Projelerimiz ile yetiştiricinin hakkı olan destekleri yetiştiriciye hak ettiği destekleri ulaştırma zamanıdır. 
Başkan adayı Alp, Süt alımıyla ilgili sorunlar yaşandığını, üreticinin sütünü değerinde veremediğini söyleyerek göreve geldiklerinde bu ve buna benzer tüm sorunları çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi. 
Alp konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Çalışmalar çok güzel gidiyor. Biz ilçe ilçe köy köy ev ev dolaşarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmalar gayet iyi gidiyor. Verimli olacağını ve bu seçimde başarılı çıkacağımıza eminim ve umutluyum. Yetiştiricilerimize projelerimizi anlatıyoruz. Köylümüz ve yetiştiricilerimizle düzenlediğimiz toplantılarda detaylı bir şekilde anlatıyoruz ve yetiştiricilerimizden bizim ele aldığımız projelere çok büyük bir beğeni geliyor. Herkese teşekkür ediyorum. Burada üyelerimize huzurunuz da söylüyorum; kesinlikle Eren Alp ve ekibine güvensinler. Bu projelerimiz hayat bulacak ve yetiştiricilerimiz bu projelerden faydalanacaklar. Gerçek birliğin nasıl yönetildiğini, birlik üyelerinin nasıl yararlandığını göreceklerdir açıklamasında bulundu.”
Alp; Göreve geldiğimizde söz verdiğimiz gibi; 
KÖYLÜMÜZ VE YETİŞTİRİCİMİZ YÜZÜNÜ BİRLİĞE DÖNMELİ!
1- Her ilçeye birlik şubesi açılacak.
2- Her ilçeye bağlı bir veteriner hekim bulundurmak.
3- Birlik üyelerine anlaşmalı sıfır faizli yem dağıtımı.
4- Buzağı ölümlerinin önüne geçmek için Kars Kafka Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Kars Ardahan Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile birlikte yetiştiricilerimizi bilinçlendirmek ve buzağıları korumak için ortak çalışma içerisinde olacağız.
5- Hayvan yetiştiriciliğinde kullanılmak üzere makine ekip ve ekipman desteği
Sunacaklarını anlatarak yetiştiricilerden destek istedi. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.