• ötüken kars

KARS İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU OLAĞAN TOPLANTISI KARARLARI AÇIKLANDI

KARS İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU OLAĞAN TOPLANTISI KARARLARI AÇIKLANDI

19 Ağustos 2020 16:22

KARS İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU OLAĞAN TOPLANTISI KARARLARI AÇIKLANDI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 3. olağan toplantısı, Vali Türker Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Türker Öksüz’ün açılış konuşmasıyla başlayan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun (İ.İ.M.E.K) 2020 yılı 3. Olağan toplantısına, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantı Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim kurulunca hazırlanan Ocak-Şubat-Mart aylarına ait Aktif İş Gücü Programları ve Toplum Yararına Programlarına ilişkin denetim raporları İ.İ.M.EK. Yönetmeliğinin 13. maddesinin 5. fıkrası uyarınca  İ.İ.M.E.K. Kurulunca onaylandı.
Toplantıda alınan diğer kararlar ise; Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Genelge kapsamında Engellinin Kendi İşini Kurmasına yönelik 77 adet proje ile Eski Hükümlü Kendi İşini Kurmasına yönelik 45 adet proje ile toplamda 122 proje İl Müdürlüğümüze sunuldu.
İlgili genelgenin 2. Maddesinde “Projelerin Değerlendirilmesi” başlığının (c) bendi gereği Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ekte bilgileri bulunan proje müracaatlarından 43 adet Engellinin Kendi İşini Kurmasına yönelik projenin “UYGUN”, 34 adet projenin “Uygun görülmediği”, Eski Hükümlü Kendi İşini Kurmasına yönelik 32 adet projenin “UYGUN” 13 adet Projenin “Uygun görülmediği” İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulunca değerlendirilmiş olup, İlgili projelerin Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Dairesi Başkanlığına gönderilmesine  karar verildi.
Bir sonraki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantı tarihinin ise Ekim ayı içerisinde yapılmasına karar verildiği bildirildi.











Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.