Kars Doğu Ekspresi Seferlerine Başladı

12 Aralık 2023 09:18

Kars Doğu Ekspresi Seferlerine Başladı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Doğu Ekspresi Masalsı Yolculuğu Başladı. Ankara'dan Kars'a hareket eden Doğu Ekspresi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer ve çok sayıda brokratın katılımı ile ilk seferine başladı. 
 Demiryolu yolculuğunun bir kültür olduğunu, ayrılık ve kavuşmaların bir tren düdüğüyle başladığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, şunları söyledi: “Anadolu’nun eşsiz topraklarını arşın arşın geçen Doğu Ekspresi ile seyahati bir adım daha ileriye taşıyan ‘Turistik Doğu Ekspresi’ni uğurlayacağımız bu anlamlı törende sizlerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum. 1856’da İzmir-Aydın hattına ilk rayın döşenmesinden bu yana demiryollarımız; ülkemizin son 167 yılına şahitlik etmiş, Trenlerimiz yolcu ve yük ile birlikte bizi biz yapan birlik ve beraberliğimizi sağlayan değerlerimizi de taşımıştır. İnsanımız demir raylar üstündeki trenlerimizle hayallerine doğru yolculuk etmiştir. Ayrıca tren yolculukları yakın geçmişten çağrışımlar uyandırdığından, nostaljiktir. Demiryolu yolculuğu bir kültürdür. Ayrılık ve kavuşma bir tren düdüğü ile başlar. İlk seferine 1949 yılında başlayan Doğu Ekspresi de, hizmet verdiği her dönemde Türk kültür mirasının maddi ve manevi değerlerinin izinde dolaşmıştır.” Dedi.
Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, "Kars ve bölge turizmine ekonomi katkısı oldukça yerinde olan trenimiz bundan sonra ki seferlerinin yoğun olduğu gibi bugün ki ilk seferine de tam kapasite ile başladı. 2023/2024 kış sezonu Kars ilimizde dolu dolu geçeceği, tüm turizm işletmlerine şimdi den başarılar ve kolaylıklar dilerim dedi." 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.