Kars Belediyesinden Mamamatik Hizmeti

22 Mart 2021 18:32

Kars Belediyesinden Mamamatik Hizmeti

KARS PUSULA / ADEM ALP

Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz, Sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.
Kars Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanları için 'mamamatik' üniteleri kurdu. Bu ünitelerle hem ilin temizliği, hem de hayvanların beslenme ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Kars Belediyesi, “Yaşamın her alanına dokunmak” misyonuyla hayata geçirdiği projeler kapsamında Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu uygulaması başlattı. Kars’ta çeşitli noktalarına Belediye tarafından konulan mamamatikler sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyacını karşılıyor.
Kars Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Reşat Tazegül şehirde iki ayrı noktada kurulan Mamamatikler hakkında şu bilgileri verdi.
Tazegül; “Sayın Valimiz Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatıyla sokak hayvanlarının besin ihtiyacını karşılamak için pet şişe ve 1 TL ile çalışan iki adet “Mamamatik” kuruldu. Buradaki amaç; Farkındalık yaratarak sokak hayvanlarının beslenmesi, vatandaşlarımıza hayvan sevgisini ve beslenmelerini sağlayarak farkındalık yaratmaktır. Şuanda Kentte iki ayrı noktada kurulumunu yaptık. Vatandaşlarımızın talepleri olması halinde istenilen bölgelere de kurabiliriz dedi. Her iki Mamamatik güneş enerjisi ve elektrik sistemleri ile çalışmaktadır açıklamasında bulundu.”

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.