Kars Barosu 50. Yılını Kutladı

30 Mart 2022 18:02

Kars Barosu 50. Yılını Kutladı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Barosu, kuruluşunun 50. Yıl dönümünü ve 5 Nisan Avukatlar gününü düzenlediği programla kutladı. Kars barosunun kuruluşunun 50’ci yıl dönümü ve Avukatlar günü nedeniyle Kars barosu ilk defa kuruluş yıl dönümünü kutladı. Bir otelde düzenlenen kutlama programına; Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ramazanoğlu, Kars 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, Ardahan Barosu Başkanı Murat Yolcu, Kars Barosu Başkanı Fettah Çapkurt, Kars Adliyesi Hakimler ve Savcıları ve Kars barosu avukatları aileleri ile birlikte kutlama programına katıldılar.
Düzenlenen kuruluş yıl dönümü kutlama programında açılış konuşması yapan Kars Baro Başkanı Fettah Çapkurt; Kars Baromuzun 50. Kuruluş yıl dönümü ve 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle düzenlemiş olduğumuz kutlama programına katıldığınız için teşekkür ederim dedi. Çapkurt; 50. Kuruluş Yıl Dönümümüzde bizim Kars Barosunu yönetiyor olmamız benim ve arkadaşlarım için büyük bir onur olduğu kadar, gerçekten üzerimize yüklemiş olduğu sorumluluğunda farkında olduğumuzun bilinmesini isterim. Geçtiğimiz gün Kars Barosunu yönetiyor olmamızın tam bir yılını geride bıraktık. Bizler Kars Barosunu Misyonunun gereği olarak, Demokrasiden, İnsan Hak ve Özgürlüklerinden, Hukukun Üstünlüğünden yana bir yönetim anlayışı gerçekleştirdik. Bunun aksine anti demokratik uygulamalara, hukuk dışı iş ve işlemlere karşı olduk ve karşı olmaya devam edeceğiz. 
Baro Başkanı Çapkurt; “Biz Kars Barosunun hak ettiği yere gelmesi için, itibar ve saygınlığının daha da artması açısından ben ve arkadaşlarım üzerimize bu sorumluluğu, bu hükümlülüğü el verdikçe yerine getirmek için bütün imkanlarımızla uğraştığımızı, bu yönde çaba sarfettiğimizi bilinmesini isteriz. Kars Barosu Kadın haklarından, Çocuk haklarına, hayvan haklarından, insan hak ve özgürlüklerine ve avukat haklarını her geçen gün artan bir kararlılıkla savunmaktadır. Bu itibarla yönetime geldiğimiz günden beri, biz; gerek ülkemizde olsun, gerekse de şehrimizde olsun, imza attığımız, yana olduğumuz, konular ve savunuculuk olmuştur. Özerk bölgesinde Çin hükumetinin hukuka aykırı uygulamalarına karşı sesimizi yükselttik. Şanlıurfa adliyesi önünde bir yılı aşkındır adalet talebinde bulunan Şenyaşar ailesine biz desteğimizi sunduk. Kars Barosu, Muğla, Antalya, Isparta ve Denizli’de meydana gelen Orman yangın felaketlerine, yine Van ilimizde ve Kastamonu ilimizde meydana gelen sel felaketleri konusunda vatandaşlarımız ile dayanışma içerisinde olduk ve bu aşamada üzerimize düşeni imkanlarımız ölçüsünde yerine getirmiş olduk. İstanbul sözleşmesinden çekilmeye yönelik karara karşı, yine enerji piyasası düzenleme kurulunun enerji fiyatlarına yönelik fahiş fiyat kararına ilk tepki koyan, ilk refleks koyan, bu nedenle davalar açan, kamuoyu oluşturan Kars Barosu olmuştur.” ifadelerini kullandı. 
Düzenlenen kutlama programı gecesinde Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün ise yaptığı konuşmada; Hukuk Fakültelerinden mezun oluşumuz belki dün gibi aklımızdadır. Fakülteye girdiğimiz ilk yıllarda aklımızda ve hedeflerimizde bir çok şey vardı. Belki belirlediğimiz mesleki hedeflerimiz vardı. Bazılarımızın belki gerçekleşmedi belki de birçoğumuz hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Ancak şunu biliyoruz ki Hukuk Fakülteleri bize çok şey kattı. Sorgulama yeteneği, değerlendirme ölçütleri, adalet duygusu ve benzeri özellikler hep hukuk fakültelerinden kazanımlarımızdır dedi. 
Başsavcı Aygün; Fakülteye başladığımızda ilk öğrendiğimiz şeylerden birisi Latince ‘İbi societes İbi ius’ idi. Nerde toplum orda Hukuk demekti. Bizler de toplumun olduğu yerlerde, insanların iletişim halinde bulunduğu durumlarda, hukukunda orada olduğunu ve olması gerektiğini biliyoruz. 
Aygün; “Değerli Hukukçu meslektaşlarım; Malumunuz devletin 3 erki vardır. Yasama, Yürütme ve Yargı. Yargının da 3 temel sac ayağından birisi de savunmadır. İşte bu nedenlerle Avukatlarımız, barolarımız devletin temel ilkelerinden yargının vazgeçilmez unsurlarındandır. Hukukun ve Adaletin bir devlet için çok önemli müesseseler olmaları nedeniyle Kars Barosunun da staj aşamasından meslek hayatına kadar kaliteli ve yargıya değer katacak hukukçular yetiştirdiğine ve yetiştireceğine inanıyorum. Bugün bizleri bu organizasyona davet eden başta Kars Barosunun sayın başkanına ve Kars Barosu avukatlarına teşekkür ediyor, Kars Barosunun 50. Kuruluş yıl dönümünü ve şimdiden tüm avukat, hukukçu meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar gününü kutluyor, saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum dedi.”
Kutlama programı konuşmaların ardından yemek ikramı ve müzik dinletisi ile devam etti.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.