Kars Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ayhan Bilgen Kimlik Siyasetine Sert Tepki Gösterdi

01 Mart 2024 16:35

Kars Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ayhan Bilgen Kimlik Siyasetine Sert Tepki Gösterdi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’taki kimlik siyasetine tepki gösteren Bilgen, isim vermeden seçimlere katılan partilere yüklendi.
31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde Kars Bağımsız Belediye Başkan Adayı SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen bugün düzenlediği basın toplantısında seçim sürecini değerlendirdi.
Seçmenlerin kimsenin tekelinde olmadığını söyleyen Bilgen, “En büyük problemi siyasetin kendisi. Kolaya kaçan insanların doğuştan kazandığı etnik kimlik, inanç gibi alanları ne yazık ki siyasetin malzemesi haline getiriyoruz. Ve siyaseti bu polemikle yürütmeyi tercih ediyoruz. Ve bu kimlik farklılıklarını bir zenginlik olmaktan Kars  için güzel bir örnek olmaktan çıkartıp seç kavgasının seçim kampanyasının malzemesi haline getiriyoruz. Kars'ın acil ihtiyaçlarının çözümü burada partizanlığa yer vermeden asla sayısal çoğunluk tahakkümüne izin vermeden birlikte yönetmeyi zorunlu kılıyor” dedi.

Kars’taki belediye başkan adaylarına çağrı yapan Başkan Adayı Bilgen, “Gelin bundan yüz yıl önceki fabrika ayarlarına Kars’ı döndürelim. Nasıl yüz yıl önce bu şehir farklı kimliklerin birlikte yönettiği bir Şura’yı, bir meclisi bütün Türkiye'ye, hatta Kafkasya'ya, Ortadoğu'ya örnek olacak biçimde koymuşsa bunu başarıyla gerçekleştirmişse bugün de en öncelikli ihtiyacımız bu. Bu nedenle değerli arkadaşlar biz bu seçim kampanyasında Kars halkının bir buçuk Yıllık örnek uygulamayı görerek bütün Türkiye'ye model olabilecek bir çalışma pratiğini dikkate alarak hareket edeceğini düşünüyoruz” dedi.
Bilgen: 

Bu şehirde hala nüfus sayarak seçim sonucu tahmini yapmanın ilkellik olduğunu, barbarlık olduğunu, çağ dışı ve gerilik olduğunu 31 Mart'ta karşı halkı bir kez daha gösterecek. Yani şunların şu kadar sayısı var. Bunların bu kadar sayısı var. Anlayışıyla artık bu şehre kötülük yapılmasına izin vermeyeceğiz değerli arkadaşlar.

Biz hizmet yarışı için varız. Bir buçuk yıllık belediyecilik dönemimizle bir eleştirisi olan varsa mevcut partilerden iddialı adaylardan. Buyursunlar bir buçuk yılımıza dair bir tek eleştiri yapsınlar. Desinler ki “bu şehirde geçmişte hiç rüşvet yoktu. Yolsuzluk yoktu. Belediyede her iş çok güzel yürüyordu. Ama siz geldiniz sizinle birlikte Belediyede işler, özellikle ruhsat işleri ancak rüşvetle yürümeye başladı” desinler. Birisi çıksın bunu söylesin de ben de anlatacaklarımı biliyorum. Ya da “bu şehirde geçmişte de partiler uzlaşarak yönetiyorlardı. Belediye meclisinde oy birliğiyle kararlar alınıyordu” diye bir başka parti söylesin de görelim. Çok net bir şey söylüyoruz. Bu şehrin bir buçuk yıllık kazanımını hiç kimseye yedirmeyeceğiz. Kimsenin tekrar bizi 2019’un gerisine çevirip işte “Kürtler böyle Azeriler böyle” gibi bir siyaset yapmasına fırsat vermeyeceğiz. Yollar bozuksa, yerli içinde bozuk, Şii için de, Caferi için de Sünni için de bozuk. Kürt içinde bozuk, Türk için de bozuk. Çöp toplanmıyorsa bu A partisine oy veren için de B partisine oy veren için de utanç verici bir manzara.

Yurttaşların muhasebe yapma becerisi, sorgulama yapma, yapılan hizmeti takdir etme, yanlıştan hesap sorma iradesi yokmuş gibi, sanki bir blok olarak herkes bir partiye ciro edilmiş, A etnik kökenindenseniz, filanca partinin sizin önünüze koyduğuna razı geleceksiniz. Mecbursunuz, mahkumsunuz. Yoksa Kürt diye ihanet edeceksiniz. Yoksa Azeriliğe ihanet edeceksiniz. Yok böyle bir şey arkadaşlar. Kürt değerlerinin de, Azeri kültürünün de, bu şehirdeki bütün kültürlerinin de birinci değeri insan olmaktır. İnsanca davranmaktır insanca yaşamaktır. Açıklamasında bulundu. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.