Kars, Ardahan, Iğdır ve Bayburt'tan 28 Sağlıkçı Katıldı

31 Mayıs 2024 18:35

Kars, Ardahan, Iğdır ve Bayburt'tan 28 Sağlıkçı Katıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Sağlık Bakanlığı 112 Acil Servis Hizmetlerinde görev yapan ambulans personelleri, yoğun trafiğe rağmen hastaları güvenle ve zamanında hastaneye ulaştırmak için zorlu eğitimlerden geçiriliyor.
Kars’ta, Ardahan, Iğdır ve Bayburt illerinden gelen sağlık personellerine Kafkas üniversitesi yerleşkesinde hazırlanan parkurda üç günlük eğitim verildi. Aynı zamanda acil bakım teknikeri (paramedik) veya acil tıp teknisyeni (ATT) olan 112 Acil Servis ambulans sürücülerine, vaka bilgisi geldiği andan itibaren hızlı müdahale için olay yerine ulaşması ve hastayı güvenle hastaneye yetiştirmesi amacıyla Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi de verildi. Ambulans sürücülerinin, özellikle yoğun trafikte yapacakları manevralarda direksiyon hakimiyetini koruması, hızlı ve kontrollü sürüş kazanmaları için verilen eğitimlere, Kafkas Üniversitesi yerleşkesinde özel oluşturulan parkurda, yaklaşık 24 sağlık personeli katıldı. 
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müdürlüğü, “Kars, Bayburt, Ardahan, Iğdır ilinin katılımıyla 
Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans kazalarının önlenmesi, etkin ve verimli bir hizmet sağlanması amacıyla ASGE (Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi) düzenlendi. Eğitim 24 katılımcı 8 eğitmenle 28-31 tarihleri arasında tamamlanmıştır.” Denildi. 
 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.