KARS ALPARSLAN KÜLLİYESİ İBADETE AÇILDI

27 Eylül 2023 18:04

KARS ALPARSLAN KÜLLİYESİ İBADETE AÇILDI

KARS PUSULA / ADEM ALP

2023 Mevlid Kandili gecesinde Kars'ta 5 yıl önce temeli atılan ve 3 bin 600 kişinin aynı anda ibadet edebildiği Sultan Alparslan Külliyesinde ilk ibadeti Mevlit Kandili'nde oldu. 
Dönemin 65. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın girişimleri sonucu Kars İl Özel İdaresi, Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Kars Belediyesine ait Faikbey Caddesi üzerinde bulunan 18 bin metrekare alan “Sultan Alparslan Külliye’sinin” inşası için tahsis edilerek çalışmalar başlatıldı. İçerisinde sosyal donatıları ile birlikte 500 araçlık kapalı otoparkın da bulunduğu külliyede aynı anda 3 bin 600 kişi ibadet edecek. Mimarisi ve çevre düzenlemesiyle birlikte Kars'ın inanç turizmine de önemli katkı sağlaması bekleniliyor. Mevlid Kandil’inde binlerce vatandaş aynı anda namaz kıldı. Külliyenin de ibadete açılmasından memnuniyet duyan vatandaşlar külliyenin mimarisini adeta büyüleyici bulduklarını ifade ettiler. 
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, gazetecilere, tüm İslam aleminin kandilini kutlayarak, "Sultan Alparslan Külliyesinde ilk namazı eda ettik. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde hayırseverler tarafından yapılan camimiz hayırlı uğurlu olsun." Açıklamasında bulundu. 
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın da caminin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Sultan Alparslan'ın adının burada yaşatılıyor olması çok önemli, bununla da gurur duyuyoruz. 450 araçlık oto parkımız, külliye binasının bulunduğu bu alanda çeşitli kurslar da verilecek, hayırlı olsun." İfadelerini kullandı. 


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.