Kars AFAD Eğitimlere Başladı

22 Eylül 2023 19:30

Kars AFAD Eğitimlere Başladı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valiliği Koordinasyonunda Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, okulları tek tek ziyaret ederek öğrencileri afet konusunda bilgilendiriyor.
Kars Valiliği koordinesinde AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan ve ekipler okulları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geliyor. Okulların konferans salonları yada sınıflarda öğrencilerle buluşan AFAD ekipleri, ülkede sıkça görülen afetlere yönelik afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar anlatıldı. Afetlerle ilgili alınacak tedbirler, acil durumlarda bina tahliyesi, afet sigortası, ilk yardım, bina güvenliği, barınma ve toplanma alanları, deprem, sel, çığ, heyelan, yangın ve AFAD gönüllülük sistemi konularında öğrencilere bilgi verildi. AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan, Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesinde düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile okullarda öğrencilerin afetlere hazır olması için eğitimler düzenlediklerini söyledi. Afet durumunda neler yapılması gerektiğini öğrencilere aktardıklarını dile getiren Ayğan, "Afetlere dirençli toplumlar oluşturmanın temeli eğitimden geçiyor. Hepimiz şahit olduk asrın felaketini yaşadık, bu gibi afetlerde bizler ne yapacağız, evlerin dizaynı nasıl olacak, bu konularda uygulamalı eğitimler vereceğiz." dedi.
İl Müdürü Ayğan, Öğrencilerin uç noktalara ulaşacak rehberler olduğunu ve verilen eğitimlerin ailelerle paylaşıldığını anlatarak, "Burada sizin öğrendiklerinizle beraber tüm aile bireylerinin afetlere hazır olamaları için afet eylem planlarını yapıyoruz. Ülkemiz bulunduğu coğrafya ile deprem üreten bir bölge, bundan dolayı depremler hiç eksik olmadı, bundan dolayı afetleri iyi öğrenmemiz ve bilmemiz gerekiyor." diye konuştu.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.