Kars Adliyesi'nde yeni adli yıl açılışı gerçekleştirildi

01 Eylül 2023 12:16

Kars Adliyesi'nde yeni adli yıl açılışı gerçekleştirildi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta 2023-2024 adli yılının açılışı için tören düzenlendi. Başsavcısı Amanvermez, “Amacımız; hukuk devleti gereklerine uygun, etkili ve kaliteli bir yargı hizmeti sunmak, hukuki barış ve güveni tesis etmektir" dedi.

Kars Adliye binasında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Karslıların bu kapıdan memnuniyetle ayrılmasının kendilerinin asli hedeflerinden biri olduğunu söyleyen Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez törenin açılış konuşmasında şuunları söyledi; “Konuşmamın başında hayatını kaybeden tüm meslektaşlarımızı, görevi başında şehit olan yargı mensuplarını, vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Adalet teşkilatının mensupları olarak, hakimi ile, savcısı ile, adliye personeli ile amacımız "hukuk devleti gereklerine uygun, etkili ve kaliteli bir yargı hizmeti sunmak, hukuki barış ve güveni tesis etmektir" Biliyoruz ki: Bir devlet ve toplum düzeninde insan için iyi olan ne varsa ancak adaletle sağlanabilir. Halkın refahı, toplumun huzuru, bireyin özgürlüğü, iyi işleyen bir devlet yapısı ancak adaletle mümkündür. Adliyeler adalete açılan kapıdır. Bu kapıdan herkesin memnuniyetle ayrılması bizim asli hedeflerimizdendir. İnanıyoruz ki: adalet beklentisi karşılanmış, adalet ihtiyacı tatmin edilmiş bireylerin oluşturduğu toplum hukukun üstünlüğünün ve hukuk devletinin güvencesi ve bekçisi olacaktır. Adalet teşkilatı olarak insanımızın, özelde Kars Adliyesi olarak Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli ve İdari Yargı birimleri ile Kars halkının her birinin hakkına ve hukukuna kayıtsız ve şartsız sahip çıkıyoruz, görev süremizce çıkmaya da devam edeceğiz. Bu bilinçle hareket eden başkanlarıma, hakim savcı meslektaşlarıma, adliye personelimize teşekkür ediyorum. 2023 ana kararnamesi ile tayinen gelen, yine kura kararnamesi ile de atama yoluyla Kars Adliyesinde göreve başlayan tüm meslektaşlarıma başarılar diliyor, yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu duygularla yeni adli yılın barış, huzur ve sağlık getirmesini, adalet teşkilatımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Köse, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da adaletin gecikmeden tesisi için, adil yargılanma hakkı, tarafsızlık ve bağımsızlık ilkeleri çerçevesinde, adaletin tecellisi için elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağız. Yeni adli yılın ülkemiz, milletimiz ve yargı camiamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Geciken adaletin adalet olmadığını dile getiren Kars İdare Mahkemesi Başkanı Kerim Yonisoğlu ise, “Yargının devletin ana erklerinden biri olduğu malumdur. Bununla birlikte yargı erkini kullanan mahkemeler devlet adına değil, millet adına karar verirler. Gerek şahsım gerek ise heyet olarak Türk Milleti adına karar vermenin gururu, ağırlığı ve sorumluluğunu hissedip, adaletin tesisi için var gücümüzle çalıştığımızı belirtmek isterim. Türk yargısı olarak da, Kars İdare Mahkemesi olarak da temel amacımız; kusursuz adalet hizmeti sunabilmek, adalete olan güvenlerim daha çok yükseltmek ve kamu vicdanını tatmin edebilmektir. Geciken adalet, adalet değildir. Hukuk devleti gereklerine uygun, etkin ve kaliteli bir yargı hizmetiyle herkesin hukuki güvenlik, barış ve huzur içinde yaşaması nihai amacımızdır. Katadgu Bilig’in de dediği gibi, “Adalet göğün direğidir, yıkılsa gökyüzü yerinde duramaz. Hepimizin bildiği üzere "Adalet mülkün temelidir." Halkın refahı, toplumun huzuru, bireyin özgürlüğü, güçlü bir ekonomik düzen ve iyi işleyen bir demokrasi ancak ve ancak adaletle mümkündür. Kars İdare Mahkemesi her geçen gün aziz Türk Milletine daha nitelikli bir yargı hizmeti vermenin heyecanı içerisindedir. Gelecek yıl, bu yıldan daha ileri bir noktada olacağımıza yürekten inanıyorum. Bunun içinde gerek hakim arkadaşlarım, gerek kalem personelimiz, gerek ise yardımcı personelimiz ile bir bütün olup, çok daha fazla çalışacağız. Yeni adli yılın hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” diye konuştu.

Tören ikramlarla devam ederken Başsavcı Amanvermez, Başkan Köse ve Başkan Yonisoğlu törene katılan tüm personel ile tek tek ilgilenerek adli yılın açılışını kutladı.