Kars 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ekiplerinden Pastalı Kutlama

07 Aralık 2022 20:12

Kars 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ekiplerinden Pastalı Kutlama

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Erhan Özdemir ve Sağlık çalışanları, Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Zakir Lazoğlu’nu makamında ziyaret ederek 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle pasta kestiler.  1-7 Aralık tarihleri arasında her yıl kutlanan “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” nedeniyle Kars Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Erhan Özdemir, Başkan Yardımcısı Sacide Kılıç, İl Ambulans Servisi Başhekimi Ercan Kuyumcu, UMKE sorumlusu Tahsin Ulu, sağlık personelleri Nihat Polat, Uğur uçungan ve Elifnur Özer Sağlık Müdürü Lazoğlu’nu ziyaret ederek günün anlamına binaen pasta kestiler.
112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Lazoğlu şu ifadelere yer verdi; “1-7 Aralık tarihleri “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” yani hayat ile ölüm arasındaki o ince çizgi üzerinde görev yapanların haftası olarak kutlanmaktadır. Acil Sağlık Hizmetleri, yurt genelinde şehir merkezlerinden, en uç noktalardaki köylere kadar uzanan çok büyük bir hizmettir. Acil Sağlık Hizmetlerinin amacı; acil sağlık hizmeti ihtiyacı oluşan herkese, günün 24 saatinde, ücretsiz olarak 112 acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede ulaşmak, hasta ya da yaralıya olay yerinde gerekli tıbbi müdahaleyi yapmak ve ihtiyaç halinde en uygun sağlık merkezine ulaşmaktır. 112’yi arayan kişilerin, hasta/yaralının konumuna dair adres bilgilerini doğru vermesi, trafikteki diğer sürücülerin, ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde, ambulansların geçiş önceliğine riayet ederek ambulansa yol vermesi vakaya ulaşım süresinin kısaltılması açısından hayati derecede önemlidir. Ayrıca 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından gereksiz yere meşgul edilmesi, zaman ve işgücü kaybına yol açmakta, daha da önemlisi gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve yaralılara ulaşmayı geciktirmektedir. 112 Acil Çağrı Hattının kullanılması konusunda, 7’den 70’e Acil Kültürü’nün oluşması sistemimizin en temel ihtiyacıdır. Unutmayalım ki, herkes bir gün 112 Acil Çağrı Hattını aramaya ihtiyaç duyabilecektir.  İlimizin kış şartlarının ağır olması nedeniyle eğitimleri tamamlanmış UMKE  ve 112 personellerinin kullandıkları kar paletli ambulanslar,UMKE araçları ve kar motorları ile  halkımıza 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı. 
İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Zakir Lazoğlu; bu hizmeti ilimizde 107 UMKE gönüllüsü,12 doktor, 90 Paramedik, 78 ATT, 55 Sürücü personelle 37 kara ambulansı,5 paletli ambulans ve 6 UMKE aracı ile yürütmekteyiz.
Bu hafta;
- Yardıma en fazla ihtiyaç duyduğumuz anlarda, hemen yanı başımızda olan, bize sıcak bir tebessüm ile ellerini uzatanların,
- Umutlarımızın tükendiği yerde umut olanların, 
- Kar, kış, yağmur, çamur, gece, gündüz, bayram, tatil nedir bilmeden görev yaparak sevgiyi ve saygıyı fazlası ile hak eden kahramanların haftasıdır. Can kurtarmak adına canı pahasına mücadele veren bütün  Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının 1-7 Aralık  Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kutlu olsun. Dedi.


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.